Everton golovima Richarlisona i Sigurdssona pobijedio Chelsea

Premiership, 31. kolo

Everton golovima Richarlisona i Sigurdssona pobijedio Chelsea

Fudbaleri Evertona danas su porazili na domaćem terenu Chelsea sa 2:0 u susretu 31. kola Premiershipa.

Chelsea je zaista mnogo bolje otvorio susret te je u prvih 10-ak minuta imao tri dobre prilike. Pokušavali su Eden Hazard i Gonzalo Higuain, ali nisu uspjeli dati gol.

Kazna za Plavce je stigla početkom nastavka meča, tačnije rečeno u 49. minuti kada se Richarlison najbolje snašao poslije kornera i pogodio za vodstvo Evertona.

Taj rezultat je bio na snazi sve do 72. minute kada je Sigurdsson pogodio za povećanje prednosti. Islanđaninu je penal odbranio Kepa Arrizabalaga, ali nakon odbijenca Sigurdsson je bio sigurniji.

Do kraja susreta nije bilo većih prilika ni na jednoj strani, pa je ostao aktuelan rezultat iz 72. minute.

Everton je nakon ove pobjede skočio na 11. poziciju i sada ima 40 osvojenih bodova, dok je Chelsea šesti sa 17 bodova više od današnjeg rivala.

Premiership, 31. kolo:

Everton - Chelsea 2:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi