Mučka provokacija pred Merseyside derbi: Pogledajmo ovo... opet

Derbi Liverpoola

Mučka provokacija pred Merseyside derbi: Pogledajmo ovo... opet

E. Ganibegović

Večeras je u okviru 14. kola engleske Premier lige na rasporedu poznati Merseyside derbi.

Utakmica između Evertona i Liverpoola na rasporedu od 21:15 na Goodison Parku. 

Oba tima imaju mnogo problema s ozljedama. Evertonu će nedostajati Calvert-Lewin, Davies i Gomes, kao i suspendovani Holgate. Pod upitnikom je i Mina.

Za Redse neće nastupiti Elliot, Firmino, Gomez, Jones i Keita.

Strasti na Otoku su naravno uzavrele pred večerašnji derbi, a na Twitter nalogu "Watch LFC" osvanula je mučka provokacija za Everton.

Naime, oni su objavili video pogotka Divocka Origija s derbija igranog u decembru 2018. godine. Jordan Pickford, golman Evertona, napravio je tada kardinalnu pogrešku i u šestoj minuti sudijske nadoknade poklonio gol i pobjedu (1:0) ljutom rivalu.

"Dan je Merseyside derbija! Lijepo počnimo jutro i pogledajmo ovo... opet", stoji u opisu ovog videozapisa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Večerašnji derbi u mnogo boljoj poziciji dočekuju gosti. Liverpool je treći na tabeli s 28 bodova, dva manje od vodećeg Chelseaja, dok je Everton na 14. poziciji s 15 osvojenih bodova i gol razlikom -4.

U istom terminu večeras utakmicu će odigrati i Aston Villa i Manchester City, dok će se od 20:30 igrati utakmice Southampton - Leicester, Watford - Chelsea, West Ham United - Brighton i Wolves - Burnley.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Evertonu je najveci uspjeh u zadnjih 20 godina to sto su povrijedili Van Dijka...dovoljno receno o tom klubu.
5 4
haris1000
Ko da je mamic pisao naslov
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti