Asmir Begović i njegov Everton ubrzo dobijaju novog vlasnika

Sve je riješeno

Asmir Begović i njegov Everton ubrzo dobijaju novog vlasnika

Esmer Oštraković
Teme:

Ekipa Evertona ove sezone igra dosta loše, a šansu da brani u posljednjim utakmicama dobio je i Asmir Begović.

Ipak, u Evertonu je sve spremno za velike promjene, a radi se o promjeni vlasnika kluba.

Naime, Maciek Kaminski, investitor koji dolazi iz Amerike, nalazi se na korak od kupovine Evertona i to za 400 miliona funti.

Engleski mediji prenose kako su pregovori između Kaminskog i trenutnog vlasnika, Farhada Moshirija u završnoj fazi.

Ipak problem im predstavlja nestabilo finansijsko tržište u Ujedinjenom Kraljevstvu, te bi se sve moglo odužiti upravo zbog toga.

Za bilo kaakv vid dogovora potrebno je odobrenje vodstva lige, što definitivno ne bi trebao biti problem, ali nekada se sve to zna odužiti.

Britanski poduzetnik je Everton kupio u februaru 2016. godine, a ukoliko proda klub američkom investitoru to bi značilo da bi čak pola klubova u Premiershipu imalo vlasnike iz Amerike.

Svo svoje bogatstvo Kaminski, koji je u Ameriku došao iz Poljske, stekao je ulaganjima u razne nekretnine i to u Minnesoti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton se trenutno nalazi na trinaestoj poziciji na tabeli, a prošle sezone su se jedva spasili ispadanja u niži rang.

Sigurno da bi dolazak novog vlasnika mogao značiti bolje dane za ovaj klub, te da se vrate u gornji dio tabele i postanu konkurenti za titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi