Nedavno im oduzeli 10 bodova, a sada je uslijedio novi šok za sve u Evertonu!
FOTO: EPA

Slijedi im novo oduzimanje bodova?

Nedavno im oduzeli 10 bodova, a sada je uslijedio novi šok za sve u Evertonu!

Esmer Oštraković

Novi problemi zadesili su uprave i navijače Evertona jer bi ovaj klub ubrzo mogao da se susretne sa novim oduzimanjem bodova.

Ono što je "dobro" za Everton je što neće samo oni biti kažnjeni nego će ista sudbina vjerovatno zadesiti i Nottingham Forest.

Oba tima su optužena od strane čelnika Premiershipa da nisu uspjela ispuniti pravila finansijskog fair playa.

Pravila u Premiershipu su takva da svaki klub ima pravo da izgubi ukupno 105 miliona funti u toku jedne sezone ili 35 miliona funti po sezoni u roku od tri sezone.

Evertonu su već oduzeti bodovi, tačnije deset bodova zbog kršenja finansijskog fair playa za sezonu 2021/22.

Oglasi

Sada nisu sami, nego su u "optužnici" dodati i njihovi rivali u borbi za opstanak, a to je Nottinhgam Forest.

Everton se nalazi na 17. mjestu na tabeli, dok je ekipa Nottinghama na 15. mjestu, ali pitanje je šta će biti ako im budu oduzeti bodovi.

Evertonu bi ponovo mogli biti oduzeti bodovi, ali šta je sa Manchester Cityjem i Chelseajem?

Veliko pitanje u Engleskoj je šta se dešava sa Manchester Cityjem i šta će biti sa eventualnom kaznom za ovaj klub.

Naime, Manchester City je optužen za kršenje čak 115 pravila vezanih za finansijski fair play.

Nakon što su Evertonu oduzeti bodovi, javio se Stefan Borson, pravnik koji je radio na Etihadu, a sada je otkrio da bi Manchester City i Chelsea mogli biti izbačeni iz lige.

"Nisam vidio presudu, ali oduzimanje deset bodova Evetonu je za mene previše. Ali to baca težinu i na presudu oko druga dva kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako se dokaže da su Manchester City i Chelsea uradili ono za šta se terete, onda će biti izbačeni iz lige", tvrdi Borson.

Cijeli svijet će sada sa još većim nestrpljenjem čekati šta će biti sa Manchester Cityjem i Chelseajem i da li će i oni biti kažnjeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti