Nije bilo jasno zašto je Guardiola sjedino na tribini dok je davao izjavu, pa stiglo objašnjenje

Šta se dešavalo na Goodisonu?

Nije bilo jasno zašto je Guardiola sjedino na tribini dok je davao izjavu, pa stiglo objašnjenje

Endin Čaušević

Manchester City u srijedu je u gostima pobijedio Everton sa 3:1 u meču 19. kola engleskog Premiershipa, a nakon meča u centru pažnje našao se Pep Guardiola jer je na nesvakidašnji način morao dati izjavu.

Aktuelni prvak Engleske nije previše briljirao na Goodisonu u prvom poluvremenu nakon kojeg je Everton vodio sa 1:0 golom Harrisona iz 29. minute.

Međutim, početkom drugog dijela gosti s Etihada ubacili su u veću brzinu i uspjeli da dođu do preokreta. Prvo je Foden sjajnim golom poravnao na 1:1 u 53. minuti, da bi desetak minuta kasnije Alvarez iz penala pogodio za 2:1.

Konačnih 3:1 za Manchester City u ovom meču postavio je Bernardo Silva u samom finišu utakmice nakon što je golman domaćeg tima Jordan Pickford napravio ogromnu grešku.

Pep Guardiola sigurno nije bio baš najzadovoljniji predstavom svoje ekipe, a to se posebno odnosi na prvo poluvrijeme. No, Špancu je najvažnije što je City došao do tri boda i smanjio zaostatak u odnosu na lidere.

Oglasi

Upravo je Guardiola bio u centru pažnje i nakon utakmice jer je na poprilično neobičan način dao izjavu engleskim medijima.

Običaj je da treneri daju kratak osvrt odmah nakon utakmice i to se radi na terenu, no svi su se iznenadili kada su vidjeli da Guardiola sjedi na tribini stadiona Goodisona jer takav način nije običaj u Engleskoj.

Nikome nije jasno zašto su otišli na tribinu da bi uzeli izjavu koja je trajala tek nekoliko minuta, ali ubrzo je stiglo objašnjenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, kamerman i voditelj emisije morali su se povući na tribinu zbog loših vremenskih uslova koji su bili te noći u Liverpoolu, te su zamolili Guardiolu da im izađe u susret što je on rado pristao da uradi.

Zbog jake kiše i grmljavine nije bilo moguće da se to uradi na terenu kao inače, te su uspjeli da pronađu novo rješenje nakon što se stadion brzo ispraznio, a mjesto za davanje izjava trenera dva kluba je napravljeno na tribini.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi