Everton pravi sjajan tim: Na Goodison dolazi i prvak svijeta

Sidibe prelazi u redove Karamela

Everton pravi sjajan tim: Na Goodison dolazi i prvak svijeta

E. Škorić

Everton je ovog ljeta bio aktivan, a na Goodison Park stiže i Djibril Sidibe.

Everton dogovara Sidibeov dolazak na posudbu s opcijom kupnje na kraju sezone, javljaju mediji u Francuskoj.

Ovo je još jedno veliko pojačanje za Karamele samo dan nakon što je zvanično potpisan mladi Juventsov napadač Moise Kean. Uz to, stigao je Andre Gomes iz Barcelone, Fabian Delph, Jonas Lossl, Jean-Philippe Gbamin.

Prema L'Equipeu, uskoro bi mogli potpisati šesto pojačanje ovog ljeta, pošto se završavaju pregovori s Monacom oko Sidibea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sidibeovu posudbu će Everton platiti 2,5 miliona eura, a ugovor na stalnoj osnovi može otkupiti za 14 miliona eura idućeg ljeta. On bi vjerovatno igrao kao starter pored Colemana, dok je Jonjoe Kenny otišao u Schalke na posudbu.

Što se Monaca tiče, on će na mjesto Sidibea dovesti Rubena Aguilara iz Montpelliera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije