Šta će se desiti s Muhamedom Bešićem?

Everton želi da ga se riješi

Šta će se desiti s Muhamedom Bešićem?

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić ovog ljeta će sigurno napustiti Everton.

Trener ovog tima Marco Silva već odavno ne računa na usluge bh. veznjaka koji je protekle dvije sezone igrao na posudbi u Middlesbroughu. Bešić se na kraju prošle sezone vratio u Everton, ali je jasno da se tu neće dugo zadržati.

Silva nije čak Bešića vodio ni na pripreme, te je bh. reprezentativac većinom igrao za rezervni tim Evertona kako bi zadržao formu. Ovaj 26-godišnji veznjak ima ugovor do ljeta 2021. godine i na Goodisonu žele da ga prodaju već ovog ljeta.

Međutim, problem je što nije baš mnogo timova pokazalo interes za usluge bh. reprezentativca, te kako stvari stoje Bešić će najvjerovatnije i narednu sezonu provesti na posudbi.

To bi ponovo mogao biti neki klub iz Championshipa, a Bešić se najviše povezivao s Fulhamom. Da u Evertonu žele prodati Bešića pokazuje i činjenica da su znatno smanjili njegovu cijenu u nadi da će se pojaviti klub koji će ga kupiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fulham je jedini pokazao ozbiljan interes i sada u Evertonu čekaju da se oglasi londonski klub. Sigurno je da i Bešić želi da se ova situacija što prije riješi, odnosno da nađe klub u kojem će imati zadovoljavajuću minutažu.

Najgora situacija za našeg reprezentativca je ostanak na Goodisonu gdje bi sigurno prvu polusezonu igrao za rezervni tim Evetona.

Top Komentari

Buzim83
Kad Bog nekom da neosporan talent a uzme mozak. Šteta mogao je napraviti vrhunsku karijeru .
2 0
MSOZ101
Hadzija reaguj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi