Nestvaran kiks Lena i poraz Arsenala od Evertona
Foto - EPA

Tri velika boda za goste iz Liverpoola

Nestvaran kiks Lena i poraz Arsenala od Evertona

M. Šljivak

Arsenal je na Emiratesu u 33. kolu engleskog Premiershipa poražen od Evertona rezultatom 1:0.

Pred ovaj meč hiljade navijača Arsenala okupilo se ispred Emiratesa u kojima su tražili odlazak vlasnika Stana Kroenkea iz kluba, a na terenu večeras izabranici Mikela Artete ponovo nisu blistali.

[twitter]https://twitter.com/TFL_official1/status/1385640598170914823[/twitter]

Mirnih 15-ak minuta viđeno je na Emiratesu, a prvi u ovom susretu prijeti Arsenal i to preko Bukaya Sake čiji udarac u 18. minuti brani Jordan Pickford.

Potom je Everton imao dvije dobre šanse. Leno je zaustavio udarac Richarlisona, a Sigurdsson je u finišu prvog dijela uzdrmao okvir gola iz slobodnjaka i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Šansom Sigurdssona je počelo drugo poluvrijeme, ali Islanđanin ponovo nije imao sreće da zabije pogodak, a u 52. minuti na sceni je sudija Jonathan Moss.

Oglasi

Dosudio je Moss penal za Topnike nakon duela Richarlisona i Ceballosa, ali je odluka poništena nakon pregleda VAR-a i Arsenal je ostao bez penala.

Potom je Arsenal imao pokušaje preko Chambersa i Ceballosa, ali preciznosti u njihovim pokušajima nije bilo i činilo se kako sve u ovom susretu vodi ka rezultatu 0:0.

Međutim, u 76. minuti Everton iz nevjerovatne situacije dolazi do vodstva. Richarlison ubacuje iz mrtvog ugla, veliku grešku pravi Bernd Leno i šalje loptu u vlastitu mrežu za prednost od 0:1.

[twitter]https://twitter.com/utddeviid/status/1385696372540809216[/twitter]

Do kraja meča Arsenal je napravio samo jednu dobru šansu. Martinelli je pokušao, Pickford je odbranio i gosti na Goodison Park nose tri boda i oni će uz još pet klubova do kraja sezone voditi borbu za plasman u Ligu prvaka, a ta pozicija im bježi samo tri boda.

Arsenal je sa drgue strane tek deveti sa 46 bodova, a vrlo lako bi se moglo desiti da do kraja vikenda padnu čak na 11. mjesto tabele.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 33. kolo:

Arsenal - Everton 0:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CASIO
@Dr.ZIJA_GA care sta velis na ovo, da cujemo tvoje cijenjeno misljenje. Propade arsenal ko damu kroz gace haha
2 5
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Easy 4 kvota,hvala leno najjaci si
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi