Everton u finišu meča slomio otpor Crystal Palacea

Premiership, 9. kolo

Everton u finišu meča slomio otpor Crystal Palacea

Fudbaleri Evertona savladali su danas Crystal Palace sa 2:0 u okviru 9. kola engleskog Premiershipa.

Everton je bio blagi favorit na ovom susretu koji je odigran na Goodisonu, a na kraju je do pobjede stigao u samom finišu meča.

Tokom prvog poluvremena obje ekipe su propustile po jednu dobru priliku, Everton preko Sigurdssona, a Crystal Palace preko Luke Milivojevića.

U nastavku meča smo vidjeli dosta više uzbuđenja. Prvo je Crystal Palace mogao do vodstva, ali je Milivojević promašio penal, da bi tri minute pred kraj to bilo kažnjeno od strane Calverta-Lewina. Konačan rezultat susreta postavio je Tosun minut prije kraja.

Everton sada ima 15 osvojenih bodova nakon devet odigranih kola i nalazi se na 8. poziciji, dok je Crystal Palace na 15. mjestu sa sedam bodova.

Premiership, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton - Crystal Palace 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije