Nova nesreća za Maguirea: Nakon meča na Goodisonu Crveni đavoli su u velikom problemu
Foto - EPA

Everton savladao Manchester United

Nova nesreća za Maguirea: Nakon meča na Goodisonu Crveni đavoli su u velikom problemu

Midhat Šljivak

Everton je u 32. kolu engleske Premier lige na svom Goodison Parku savladao Manchester United rezultatom 1:0 i došao je do veoma bitna tri boda u borbi za opstanak.

Manchester United je dobro otvorio meč na Goodisonu. Crveni đavoli su stvorili nekoliko dobrih šansi pred golom Jordana Pickforda, ali nije bilo dobre završnice.

Everton iz doslovno prve prave šane dolazi do gola. Igrala se 27. minuta kada Gordon šutira s distance, lopta na putu prema golu pogađa nesretnog Harryja Maguirea i završava u mreži za prednost domaćeg tima od 1:0.

Domaći sastav imao je još jednu dobru šansu do kraja prvog dijela. Udarac Richarlisona išao je pod prečku, ali De Gea je to skinuo.

S druge strane napadi Uniteda bili su bezopasni i na odmor se odlazi vodstvom Evertona od 1:0.

U nastavku meča očekivano United pokušava na sve načine da eventualno dođe do bodova. Međutim, Everton je u defanzivi bio sjajan i nije previše dopustio gostima i uspio je sačuvati prednost do kraja.

S ova tri boda Karamele su pobjegle četiri boda Burnleyu koji ima utakmicu manje i s kojim vodi veliku bitku za opstanak.

Crveni đavoli su još uvijek u borbi za plasman u Ligu prvaka. Trenutno su sedmi sa 51 bodom, ali predstoji im teška bitka za četvrto mjesto do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 32. kolo:

Everton - Manchester United 1:0 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...jel Penaldo igrao,cini mi se da sam ga vidio jednom u 94.minuti kako grana rukama i trazi nepostojeci penal...inace u 76.minuti cist penal za Everton nakon saplitanja igra sa ledja,ali stari Manchesterov placenik Moss ni ne pomislja da svira,a ni ovi u VAR da pogledaju.
4 6
user1621626775
Dvije najsugavije ekipe u ligi trenutno !
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi