Everton žestoko kažnjen, zabranjeni mu i transferi

FA bez milosti

Everton žestoko kažnjen, zabranjeni mu i transferi

Teme:

Fudbalski savez Engleske (FA) izrekao je žestoku kaznu Evertonu, prenose britanski mediji.

Engleski klub je kažnjen sa 500.000 funti i zabranom dovođenja fudbalera između 10 i 18 godina, sve to zbog nedozvoljenog pregovaranja sa mladim igračima koji su već bili pod ugovorom za druge klubove.

Ti pregovori vodili su se bez znanja klubova u kojim su pomenuti fudbaleri igrati, a zabrana dovođenja talentovanih fudbalera se odnosi na sljedeće dvije godine.

Slučaj zbog kojeg je Everton kažnjen datira iz 2016. godine, kada su popularne Karamele pokušale da na nedozvoljen način dovedu omladinca Cardiff Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton će se u narednom periodu morati okrenuti vlastitom kadru iz omladinske škole, a poznato je da je ovaj klub u prošlosti izbacio nekoliko sjajnih igrača među kojim se najviše ističe Wayne Rooney.

Top Komentari

Leo
Što ne kazne City koji je prevario FA i UEFU uz njihovu pomoć? Šta, zar za njih ne vrijedi financijski fairplay? Na stranu ulaganja Arapa, to je OK. Ali upravo je uveden financijski fairplay da se ne bi neki klub mogao previše uzdići pa da liga bude nezanimljiva. City je počeo kršiti taj zakon odprilike od kako je Džeko otišao. Ljudi troše stotine miliona više nego što im se dopušta financijskim fairplayem, nitko ništa, svi se prave ludi... Možda sam ja budala pa ne kontam o čemu se tu radi, ali opet, nisam sljep...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti