Evertonu potreban 'spasioc': Može li to biti Big Sam?
Foto: EPA

Sam Allardyce o preuzimanju Karamela

Evertonu potreban 'spasioc': Može li to biti Big Sam?

Sam Allardyce je na kraju prošle sezone napustio klupu Crystal Palacea, nakon što je sa ovom ekipom osigurao opstanak u Premier ligi.

Popularni Big Sam je, navodno, nakon napuštanja Crystal Palacea odbio nekoliko ponuda za angažman. Međutim, sada se špekuliše da bi mogao preuzeti Everton.

Nekadašnji selektor Engleske je voljan razmotriti ponudu Evertona, a čelnici Karamela u njemu vide pravog čovjeka da klub izvuče iz velike krize.

Everton je, naime, tokom ljeta doveo veliki broj pojačanja, ali je novu sezonu Premier lige počeo katastrofalno, te se nalazi u zoni ispadanja.

Očajna izdanja ekipe su košatala Ronalda Koemana posla, pa je on nešto ranije ovog mjeseca dobio otkaz na klupi ekipe sa Goodison Parka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dok čelnici Evertona ne pronađu trajno rješenje, ekipu vodi David Unsworth, a o mogućnosti dolaska na Goodison, Allardyce je govorio za beIN SPORTS.

"Ko zna? Morao bih razmotriti tu ponudu, ako dobijem poziv iz Evertona. Nema smisla sada špekulisati, David Unsworth je trener...Ipak, čini se da će Evertonu biti teško da se izvuče iz ove pozicije...Nije da se ti momci ne trude, ali jednostavno se ne mogu odbraniti, kao ekipa, a kada imaju loptu u nogama ne mogu doći do gola", izjavio je Big Sam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi