Xavi nije izdržao, izjavom je digao javnost na noge: "Nervira me..."
FOTO: EPA

Direktno i otvoreno

Xavi nije izdržao, izjavom je digao javnost na noge: "Nervira me..."

Haris Zilić

Nastavlja se večeras takmičenje i u Evropa ligi odnosno UEFA konferencijskoj ligi utakmicama šesnaesetine finala.

Najuzbudljiviji duel je svakako derbi Evropa lige koji će odigrati Barcelona i Manchester United.

Prvi susret je na rasporedu večeras od 18:45, a u najavi ovog meča trener Katalonaca Xavi Hernandez dao je zanimljivu izjavu.

Xavi se dotakao Lige prvaka i rekao kako mu neke stvari smetaju, jedna ga posebno nervira.

" I dalje me nervira što kod kuće slušam himnu Lige prvaka. Za historiju kluba i njegovu veličinu, trebali bismo biti tu, ali moramo biti realni. Iskreno, uzbuđen sam i zbog Evropa lige, svaki trofej je bitan", rekao je Xavi pa nastavio:

"Jako je važno pobjeđivati u Evropi, pogotovo jer dolazimo nakon nekoliko neuspješnih sezona. Svaka evropska utakmica je jako bitan test i moramo biti maksimalno fokusirani."

Oglasi

Barcelona je imala lošu jesen u Ligi prvaka.

Završili su trećeplasirani u grupi iz Intera i Bayerna, pa im je Evropa liga ostala nada da naprave nešto više u Evropi.

U prvenstvu su lideri ide im dobro, a nema sumnje da su upravo dva večerašnja rivala Barcelona i Manchester United među najozbiljnijim kandidatima za osvajanje Evropa lige.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sudeći prema izjavama Xavija Hernandeza Barcelona ozbiljno ulazi u nokaut fazu drugog po snazi UEFA-inog takmičenja.

Svakako da i Manchester United ima svoje računice pa ovaj evropski klasik budi dosta pažnje iako se u pitanju susret Evropa lige, a ne Lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Tako je Xavi, vaša realnost je Liga Evrope.
1 2
Chelsea1
Daj sta das
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti