Korona virus "poharao" Alkmaar, moguća odgoda meča u Napulju
FOTO - EPA

Korona virus "poharao" Alkmaar, moguća odgoda meča u Napulju

A. Beganović

Duel 1. kola Evropa lige između Napolija i AZ Alkmaara mogao bi biti odgođen s obzirom da je veliki broj igrača nizozemske ekipe pozitivno na korona virus.

Iako iz UEFA-e insistiraju na odigravanju susreta sve je izvjesnije da će meč Napolija i Alkmaara biti odgođen.

Naime, devet fudbalera holandske ekipe pozitivno je na korona virus, a italijanski političar Ciro Borriello smatra da susret treba odgoditi.

"Potrebno nam je odgovorno ponašanje. Fudbaleri Alkmaara bi trebali biti smješteni u karantin, a utakmica bi trebala biti odgođena", rekao je Borriello, koji je inače ispred Skupštine grada zadužen za sport u Napulju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Mislim da Općina ne može reagovati, ali lokalne zdravstvene vlasti Napulja bi mogle. Moramo razumjeti šta se može dogoditi ukoliko se utakmica odigra. Pozitivnih je devet i mogli bi se ponoviti neki raniji slučajevi koji nas zapravo upozoravaju", dodao je Borriello.

Top Komentari

pero98
Rijeka ce ionako prezimit u Europi pa mogu imat zarazenih i odgadjat koliko hoce.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi