Rapsodija Rossonera, čudna noć u Portugalu
FOTO: EPA

Evropa liga

Rapsodija Rossonera, čudna noć u Portugalu

H. Zilić

Odigrana su još četiri duela šesnaestine finala Evropa lige u terminu od 20:45. Bilo je manje golova nego u prethodna četiri duela od 18:45, ali nije nedostajalo uzbuđenja.

AC Milan je odigrao perfektan meč protiv francuskog Rennesa i zakoračio u osminu finala.

Rossoneri su goste deklasirali rezultatom 3:0, a junak je bio Loftus-Cheek sa dva gola u 32. i 48. minuti, dok se u strijelce upisao i Leao u 53. minuti.

Noćna mora je bila za fudbalere Brage koje je šokirao Qarabag. Gosti iz Azerbejdžana su slavili sa 4:2.

Ovo je sigurno bila jedna od najgorih evropskih utakmice Brage, a gosti u Azerbejdžan iznenađujuće nose visoku prednost.

Za Qarabag su pogađali Janković iz penala u 21. minuti, zatim Zoubir u 54. koji je postigao i pogodak u 69. minuti, dok je mrežu domaćina zatresao i Benzia u 65. minuti. Za Bragu su pogađali Banza u 44. minuti i Moutinho iz penala u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Oglasi

Benfica je na Da Luzu u finišu savladala Toulouse sa 2:1, a do pobjede su došli iz penala u sedmoj minuti sudijske nadoknace, strijelac je bio Di Maria koji je interesantno večeras postigao još jedan gol iz penala, dok je za goste strijelac bio Desler.

Najsiromašniji meč večeri odigrali su Lens i freiburg, a završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

Evropa liga, šesnaestina finala, prve utakmice:

Milan - Rennes 3:0

Benfica - Toulouse 2:1

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Braga - Qarabag 2:4

Lens - Freiburg 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi