LASK dobio kaznu zbog ponašanja navijača na duelu u Mostaru

Moraju i Zrinjskom nadoknaditi štetu

LASK dobio kaznu zbog ponašanja navijača na duelu u Mostaru

Haris Zilić
Teme:

UEFA nema milosti prema klubovima i reprezentacijama kada su u pitanju kazne, a nove su otišle na adresu austrijskog LASK-a i to zbog ponašanja njihovih navijača u meču protiv Zrinjskog.

U revanš utakmici play offa za Evropa ligu odigranoj u Mostaru, navijači LASK-a u prouzrokovali štetu na stadionu u Mostaru i sada će njihov klub snositi sankcije.

LASK je dobio zabranu prisustva gostujućih navijača u narednoj evropskoj utakmici.

Pored navedenog austrijski tim mora platiti 20.000 eura kazne, ali i nadoknaditi štetu Zrinjskom.

Tim iz Linza se u tekućoj sezoni takmiči u Evropa ligi.

LASK je u grupi E sa Liverpoolom Royle Unionom i Toulouseom. U prvom kolu poraženi su 1:3 od Liverpoola.

Oglasi

Austrijski tim u četvrtak očekuje gostovanje kod Toulousea, ali neće imati podršku svojih navijača.

UEFA nije štedila ni reprezentacije, a na dnevni red došla je i Bosna i Hercegovine.

Na sjednici Disciplinske komisije odlučeno je da se FS BiH kazni sa čak 20.000 eura i zabranom prodaje ulaznica za narednu gostujuću utakmicu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Pozitivna stvar je da se zabrana odnosi na utakmice U21 reprezentacije i ona je uslovnog karaktera za sljedeće dvije godine.

Razlog za ovakvu kaznu su ubacivanje predemeta, paljenje baklji i vatrometa u kvalifikacionoj utakmici mladih reprezentacija Austrije i BiH igrane u Riedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi