Navijači LASK-a: "Da nije bio Zrinjski, ne bismo ni prošli"
Foto: Antonio Balic / CROPIX

Razočarani igrom svog tima

Navijači LASK-a: "Da nije bio Zrinjski, ne bismo ni prošli"

Edmir Škorić
Teme:

Austrijski LASK igraće u grupnoj fazi Evropske lige i danas će saznati rivale, dok će njihov posljednji evropski rival, HŠK Zrinjski, biti u bunju tokom izvlačenja grupa u Konferencijskoj ligi.

Bh. prvak je u play-offu Evropske lige igrao protiv LASK-a. U Linzu je prije osam dana izgubio sa 2:1, ali je sinoć imao nedovoljnih 1:1 u Mostaru. Činjenica je da su Plemići bili više nego dostojan rival LASK-u, a uz malo sreće mogli su doći i do grupne faze Evropske lige.

Ipak, niko u Mostaru se ne žali ni zbog Konferencijske lige, što je i jasno budući da je ovo prvi put da neki klub iz Bosne i Hercegovine igra grupe nekog UEFA takmičenja.

Austrijanci su prošli Zrinjski, ali navijači LASK-a su očajni i vjeruju da bi ih bilo koji drugi tim u play-offu Evropske lige izbacio.

"Radujem se Ligi Evrope, ali ovo je bilo teško. Nećemo osvojiti nijedan bod s takvim pristupom, bez obzira protiv koga igrali", napisao je jedan od navijača LASK-a na najvećem Austrian Soccer Boardu, najvećem forumu austrijskog nogometa.

Oglasi

"Dostigli cilj sa najkonzervativnijim minimalnim učinkom. To nije dovoljno protiv velikog broja protivnika. Ipak, radujem se žrijebu i nadam se odličnoj grupi", dodaje drugi.

"Hvala Losfeeu što nam je dao Mostar. To vjerovatno ne bi bilo dovoljno protiv svih ostalih protivnika", tvrdi treći.

"Vjerovatno najslabiji tim protiv kojeg možemo igrati tokom cijele godine – osim prvih kola kupa. Ovakva izvedba je jednostavno sramotna. Poslije utakmice sa Austrijom na trenutak sam imao nadu, ali sada...", dodao je jedan od navijača.

Kritike su nastavljene...

"U suštini nikada ne mogu razumjeti kada nogometaši ne idu za ciljem postizanja gola 90 minuta plus vrijeme za nadoknadu i bez obzira na rezultat i protivnika. Ali kada je rezultat 1:1 protiv nižeklasnog protivnika, pokazati toliku nezainteresovanost, postići gol i početi upravljati rezultatom je jasno odbijanje rada. Onda je slavlje nakon posljednjeg zvižduka šlag na torti".

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Nema uzbuđenja, nema strasti, nema volje da se hoda ni metar više nego što je potrebno na terenu. Ovako se ne može ništa napraviti", kritičan je bio jedan od navijača austrijskog prvoligaša.

Na austrijskim forumima mnogi navijači LASK-a "razapinju" igrače, vjeruju da su samo uz puku sreću došli do grupne faze Evropske lige, ali svejedno svi s nestrpljenjem čekaju današnji žrijeb.

Top Komentari

Mostarac94
Pa realni ljudi, jedino ih je Klaksvik mogao ko slabiji zapast
1 0
Arnel925
Hahah nemaju oni pojma o fudbalu ti navijači. Ne znaci ako je ekipa iz BIH da je automacki slaba. Ovaj LASK je prosječna ekipa u Evropi i ništa bolji nisu od Zrinjskog imali su sreću u prvoj utakmici sto su dali nemoguće golove i što je Zrinjski promašio nemoguće.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi