Evropska liga dobila polufinaliste: Salzburg napravio čudo protiv Lazija
Večeras je još jednom dokazano zašto je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu (Foto: EPA)

Zanimljivi dueli četvrtfinala

Evropska liga dobila polufinaliste: Salzburg napravio čudo protiv Lazija

M. Šljivak

Evropska liga dobila je večeras polufinaliste za ovu sezonu. To su ekipe Arsenala, Marseillea, Salzburga i Atletico Madrida.

Arsenal je u Moskvu na duel protiv CSKA došao sa tri gola prednosti iz prvog meča (1:4), ali je tim Arsenea Wengera uz dosta muke došao do prolaza.

CSKA je golovima Chalova (39') i Nababkin (50') došao do prednosti od 2:0, ali snage za veliku senzaciju nije bilo, pa je gol za prolaz Topnika u 75. minuti meča postigao Danny Welbeck. Konačnih 2:2 postavio je Ramsey u nadoknadi.

Pravu katastrofu je doživio rimski Lazio u Salzburgu. Poraženi su sa 4:1, te su se oprostili od daljeg takmičenja.

Lazio je u prvom meču slavio sa 4:2, a kada je Immobile pogodio za 0:1 u 55. minuti činilo se kao da je večeras sve gotovo.

Međutim, uslijedio je nevjerovatan povratak Salzburga koji za 20 minuta postiže čak četiri gola, od čega čak tri od 72. do 76. minute i na taj način je austrijski tim došao do prolaska u polufinale. Senad Lulić je za goste odigrao kompletan meč.

Tamo će igrati i Marseille. U sjajnom meču na Velodromeu savladali su RB Leipzig sa 5:2 i usprkos porazu od 0:1 u prvom meču ostvarili su prolaz dalje.

Bruma je u 2. minuti doveo goste u vodstvo, ali je Marseille već do poluvremena stigao do preokreta i vodstva od 3:1. Pogađali su Ilsanker (ag), Sarr i Thauvin.

Augustin je u nastavku pogodio za 3:2, ali je Payet sjajnim golom u 60. minuti povećao na 4:2. Konačnih 5:2 postavio Sakai u nadoknadi.

Hrabru igru lisabonski Sporting nije naplatio protiv madridskog Atletica. Golom Montera su slavili sa 1:0, ali su ispali zbog poraza od 0:2 u prvom meču prije sedam dana.

Evropska liga:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

CSKA - Arsenal 2:2 (3:6)
Salzburg - Lazio 4:1 (6:5)
Marseille - RB Leipzig 5:2 (5:3)
Sporting - Atletico 1:0 (1:2)

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi