Inzaghi pred Salzburg: Lulić ima problema sa povredom, ali trebao bi biti spreman

Trener Lazija

Inzaghi pred Salzburg: Lulić ima problema sa povredom, ali trebao bi biti spreman

Fudbaleri Lazija večeras će igrati veoma važnu utakmicu na gostovanju protiv Red Bull Salzburga u okviru revanša četvrtfinala Evropa lige.

Rimljani su prvi susret na Olimpicu riješili u svoju korist rezultatom 4:2 i večeras su veliki favoriti za prolazak dalje. Ipak, Inzaghi poziva na oprez.

"Znamo da će ovo biti veoma težak meč i moramo pristupiti na pravi način. Salzburg je sjajna ekipa koja će učiniti sve kako bi nam otežala život. Imamo samopouzdanja jer smo se pripremili na najbolji mogući način. Pozvao sam 20 fudbalera i svaki od njih ima šansu da zaigra. Mogu potvrditi da će Stefan Radu i Marco Parolo početi meč, ali što se ostalih tiče moram procijeniti situaciju. Mogli bi vidjeti Luisa Alberta i Felipe Andersona skupa na terenu, samo jednog od njih ili nijednog u prvoj postavi. Jedini koji ima problema sa povredom je Senad Lulić, ali on bi trebao biti spreman", rekao je Inzaghi i čestitao Romi na prolazu u polufinale Lige prvaka.

"Čestitam Romi na prolazu i to samo dokazuje da se ove utakmice igraju 180, a ne 90 minuta. Dakle, iako imamo važnu prednost nakon prvog meča, to ne mora ništa značiti", poručio je Inzaghi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Podsjetimo da večerašnja utakmica između Salzburga i Lazija počinje od 21.05 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi