Je li moguće da je ovakav gol poništen zbog sudijske gluposti?
Foto: Screenshot

Majstorija Payeta je bila uzalud

Je li moguće da je ovakav gol poništen zbog sudijske gluposti?

Nakon trijumfa Leipziga na domaćem terenu u prvom susretu četvrtfinala Lige Evrope od 1:0, večeras se na Velodromeu igra revanš.

Sjajan susret se gleda na Velodromeu, a već nakon devet minuta je viđen preokret.

Poveo je Leipzig u 2. minuti preko Brume, da bi u 6. Ilsanker autogolom donio poravnanje domaćem Marseilleu.

Domaći su u devetoj minuti došli do preokreta kada je Sarr pogodio za 2:1, a ubrzo je moglo biti i 3:1 da sudija Kuipers nije odlučio doći u prvi plan.

Mitroglou je u 17. minuti proslijedio loptu do Payeta koji postiže fantastičan gol sa distance, ali ga Kuipers poništava na nevjericu prepunog Velodromea.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Naime, Mitroglou se u pokuđaj da zaobiđe jednog fudbalera Leipziga malo poslužio rukama, ali tek nakon što je dodao loptu Payetu, a sudija Kuipers je odlučio da zbog ovog prekršaja, ako je i postojao, poništi eurogol fudbalera Marseillea.

Top Komentari

Sliver
Pa ovo i jeste bio faul prije gola. Clanak napisan zbog novinarske gluposti.
9 0
muha
Mitroglu je mogao da bude i tragičar. Poslije ove gluposti je mogao da mu svira faul i kod gola Payeta a i prije nego su ovi smanjili na 3:2 promašio je onaj zicer.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi