Olimpico je u jednom trenutku utihnuo, ali VAR i Zaniolio su izvukli Mourinha i Vučicu
Foto - EPA

Evropska liga

Olimpico je u jednom trenutku utihnuo, ali VAR i Zaniolio su izvukli Mourinha i Vučicu

Midhat Šljivak
Teme:

Posljednje 6. kolo grupne faze Evropske lige donijelo je dosta uzbuđenja, a najzanimljivije je bilo na stadionu Olimpico u Rimu gdje je Roma savladala bugarski Ludogorets s 3:1 i uz pomoć VAR tehnologije je osigurala plasman u nokaut fazu takmičenja.

Roma je s 3:1 savladala Ludogorets na Olimpicu i otišla je u nokaut fazu kao drugoplasirani tim iz grupe C u kojoj je dominantno slavio Betis.

Vučica u bugarski tim su vodili borbu za drugo mjesto. Bilo je dosta uzbuđenja, a na kraju je uz pomoć VAR tehnologije i Nicola Zaniola Jose Mourinho odveo svoj tim u šesnaestinu finala Evropske lige.

Ludogorets je odigrao odličan meč. Pogotkom Ricka iz 42. minute vodili su s 1:0, ali je zatim na poluvremenu u igru ušao Nicolo Zaniolo koji je režirao veliki preokret.

Zaniolo je iznudio dva penala u razmaku od deset minuta. Lorenzo Pellegrini ih je oba iskoristio od 65. minute Roma je vodila s 2:1.

Ludogorets je uspio izjednačiti u 77. minuti preko Nonata. Međutim, VAR soba je reagovala, pa je crnogorski sudija Nikola Dabanović poništio pogodak zbog prekršaja koji je prethodio golu.

Oglasi

VAR je izvukao Romu koja potom u 85. minuti ovjerava pobjedu. Nicolo Zaniolo spektakularnim golom pogađa za konačnih 3:1.

Gosti su meč završili s 10 igrača nakon stravičnog starta Verdona nad Zalweskim u 89. minuti meča.

Prvo mjesto u svojoj grupi osvojio je londonski Arsenal koji je pobijedio Zurich s 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je Kieran Tierney u 17. minuti susreta

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U osminu finala Evropske lige otišli su Arsenal, Fenerbahče, Betis, Royal Union SG, a u šesnaestini će igrati PSV Eindhoven, Rennes, AS Roma i Braga.

Evropsko proljeće u Konferencijskoj ligi kao trećeplasirani timovi Evropske lige osigurali su Bodo/Glimt, AEK Larnaca, Ludogorets i Union Berlin.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lianessa
Dobrodošli na najbolji seks dating site - - - Hot24.pw
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi