Mourinho se zaljubio u Bosanca: "On će biti sljedeći veliki igrač!"

Trener Rome najavio

Mourinho se zaljubio u Bosanca: "On će biti sljedeći veliki igrač!"

A. Čaušević

Ako neko ima njuh za dobrog igrača onda je to definitivno Jose Mourinho koji duže od dvije decenije radi u vrhunskim ekipa, a trenutno je trener Rome.

Mourinho je tokom karijere trenirao mnoge sjajne igrače, stekao je ogromno iskustvo i zna kako prepozanti talentovanog igrača što je pokazao nebrojeno puta u prošlosti.

Portugalski stručnjak je u posljednje vrijeme promovisao nekoliko mladih igrača koji su postali dio prvog tima Vučice, prije svih to se odnosi na 20-godišnjeg Nikolu Zalewskog te 18-godišnjeg Cristiana Volpata.

Na press-konferenciji uoči utakmice Europa lige Mourinha su novinari pitali ko će biti naredni mladi igrač kojeg će lansirati iskusni trener je izabrao Bosanca sa švedskim pasošem.

"Mislim da će sljedeći biti Benjamin Tahirović", glasio je Mourinhov odgovor na pitanje ko će biti sljedeći Romin talenat da uđe u prvi tim.

Tahirović je 2003. godine, igra na poziciji centralnog veznog. Rođen je u Švedskoj, ali je porijeklom iz BiH. Već sada i posjeduje pasoš naše zemlje što je u fudbalskom svijetu jako bitno.

Oglasi

Roma ga je dovela u svoje omladinske selekcije u februaru 2021. godine iz Vaslunda, do sada je za Primaveru, odnosno mladi tim Vučice skupio 44 nastupa uz tri gola i četiri asistencije.

Tahirović već neko vrijeme trenera sa prvim timom, još uvijek nije debitovao, ali je na posljednja tri meča Serije A bio na klupi i pitanje je trenutka kada će mu Mourinho dati šansu.

Inače, ovaj 19-godišnjak je u augustu napravio mali skandal nakon što je bez dozvole kluba otišao u Švedsku. Tada se naljutio jer ga je Mourinho vratio u Primaveru.

𝗔𝗦 𝗥𝗢𝗠𝗔 𝗶𝗺𝗮𝗴𝗲𝘀 on Twitter: "Benjamin Tahirovic |  #ASRomaPrimavera https://t.co/Plqcve0z8k" / Twitter

Potražite više informacija na temu Serie A:

U međuvremenu se situacija smirila, talentovani fudbaler je razbistrio misli te je opet stekao Mourinhovo povjerenje što je svakako od velikog značaja za njegovu seniorsku karijeru koja tek treba početi.

Švedska je već iznjedrila dvojicu standarnih bh. reprezentativaca. To su Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić, a da li će sljedeći biti Tahirović saznat ćemo u narednom periodu. Ono što je sigurno, a to je da čelnici Saveza svakako trebaju baciti oko na ovog fudbalera.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ne znam sta se ceka,da ga Svedska pozove?
4 6
user1613662710
Realno rodjen u svedskoj odrastao u svedskoj fer bi bilo da igra za Svedsku,ali et nadat cemo se da oce odabrat BiH
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi