Dao je samo dva gola u karijeri, ali zbog ovog večerašnjeg Mourinho će ga voditi na večeru

Roma se namučila u Veroni

Dao je samo dva gola u karijeri, ali zbog ovog večerašnjeg Mourinho će ga voditi na večeru

Edmir Škorić
Teme:

Namučila se Roma večeras u Veroni, ali je ipak na kraju slavila i to zasluženo. Bilo je za 3:1 za goste u susretu 12. kola Serije A.

Roma je gostovala kod davljenika, a ovakva gostovanja znaju da budu izuzetno teška. Verona je na sve načine pokušavala da zaustavi Romu, dobro je krenula u meč, ali na kraju je ipak tim iz Rima došao do pobjede i popeo se na 4. mjesto sa 25 bodova.

U 27. minuti poljski internacionalac Dawidowicz je postigao gol za 1:0, no isti je igrač sve zabrljao u 36. minuti, kada je zbog jako oštrog starta dobio crveni karton.

Igrač više u polju u ovakvim utakmicama je jako važan, a iskusni Mourinhov tim to je iskoristio i već do kraja prvog dijela, preko Nicola Zaniola, došao do 1:1.

U nastavku meča opsada domaćeg gola, ali Roma je tek u završnici stigla do vodstva i do pobjede.

Tinejdžer Cristian Volpato (18) je šutirao sa oko 16 metara nakon dodavanja Nemanje Matića i postigao svoj drugi gol u 88. minuti. Drugi, dakle, gol u seniorskoj karijeri i eto oba je postigao protiv istog rivala.

Onda je u 92. minuti nakon kontre Volpato sjajno uposlio El Shaarawyja, a ovaj svoj rođendan obilježio golom kojim je postavio konačnih 3:1 i ovjerio pobjedu Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je imala niz od tri pobjede, potom poraz od Napolija, ali sada se vraća na pobjedničke staze. U narednom kolu igra gradski derbi na Olimpicu protiv Lazija. Ekipu Verone čeka gostovanje Monzi i pitanje je može li se ovaj tim na kraju ipak spasiti ispadanja.

Za Veronu je posljednjih 15-ak minuta igrao bivši reprezentativac BiH Milan Đurić.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi