Ljepotica večeri odigrana u Amsterdamu, AEK priredio senzaciju u Engleskoj

Evropska liga

Ljepotica večeri odigrana u Amsterdamu, AEK priredio senzaciju u Engleskoj

Edmir Škorić

U četvrtak navečer od 21 sat odigrano je osam utakmica 1. kola grupne faze Evropske lige. Nije prošlo bez manjih iznenađenja, no favoriti su ipak bili sigurni, uključujući West Ham i Atalantu.

Jedna od najboljih utakmica odigrana je u Amsterdamu, gdje je Ajax s 3:3 remizirao protiv Marseillea. Forbs, Berghuis i Taylor bili su strijelci za Ajax, koji je vodio 2:0 i 3:2, ali ostao bez pobjede. Clauss i dvaput Aubameyang bili su strijelci za goste.

U sastavu domaćina Benjamin Tahirović je odigrao prvo poluvrijeme, nakon čega je napustio teren. Čini se da nije u pitanju nikakva povreda već isključivo odluka trenera.

U istoj grupi su i Brighton te AEK, a njihov ogled u Engleskoj završen je neočekivanim rezultatom 2:3. Gosti iz Atine su vodili 1:0 golom Sidibea, Joao Pedro iz penala izjednačio, a Mario Gaćinović u 40. pogodio za 1:2. Ipak, Brightonu novi remi donosi Pedro novim golom sa bijele tačke. Ponce u 84. minuti zabija za novo vodstvo Grka, koji su ovaj put zadržali prednost i slavili velika tri boda.

Uspješan je na startu bio i Sead Kolašinac sa Atalantom, koja je sa 2:0 pobijedila Rakow, mada bh. reprezentativac nije igrao, no svakako važna pobjeda za njega i njegove saigrače. De Ketelaere u 49. i Ederson u 66. minuti bili su strijelci za člana Serije A.

Oglasi

Jusuf Gazibegović je igrao 90 minuta u porazu Sturma od Sportinga (1:2). Riječ je o duelu grupe D u kojem su i Atalanta te Rakow.

Sparta je u Pragu nakon preokreta slavila nad Aris Limassolom sa 3:2, dok je u drugoj utakmici grupe C Rangers savladao Betis sa 1:0.

West Ham je u grupi A nakon preokreta pobijedio TSC Bačku Topolu sa 3:1, dok je u sjajnom meču Olympiakos poražen s 3:2 od Freiburga kod kuće.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dosta uzbudljivo bilo je u večerašnjim mečevima Evropske lige, a utakmice 2. kola na programu su 5. septembra.

Ranije danas odigrano je još utakmica 1. kola EL. Bayer je sa 4:0 razbio Hacken, Liverpool slavio u Linzu protiv LASK-a sa 3:1, Panathinaikos bio bolji od Villarreala sa 2:0, Qarabag od Moldea sa 1:0, Rennes od Maccabi Haife sa 3:0, Roma u Tiraspolu pobijedila Sheriff sa 2:1, a Slavia Servette u Švicarskoj sa 2:0, dok su Royal Union SG i Toulouse remizirali rezultatom 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi