Milinković-Savić ima novi klub!

Skrasio se u Belgiji

Milinković-Savić ima novi klub!

S. Grebović

Torino je zvanično pozajmio golmana Vanju Milinkovića-Savića belgijskom Standardu do kraja sezone sa opcijom po završetku iste.

Ovaj 22-godišnji čuvar mreže je brat mnogo poznatijeg Sergeja Milinkovića Savića koji je već duži vremenski period top tema na fudbalskoj pijaci.

Vanja je u redove Torina stigao u transferu vrijednom 2,6 miliona eura iz Lechie Gdansk, a zanimljivo da je svoje prve golmanske korake napravio u slavnom Manchester Unitedu.

Torino ga je i prošle sezone slao na posudbu i to u ekipu Ascolija gdje je nakon dobrog početka postao druga opcija na golmanskoj poziciji. 

Standard će imati pravo otkupa ugovora kada on istekne ukoliko bude zavodovljan njime. Belgijski klub je prije neki dan obavio još jedan 'shopping' u Italiji, jer je u svoje redove doveo Zinha Vanheusdena iz Intera za 12,5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi