FA će odbiti žalbu Chelseaja, Begović brani na Etihadu

Prema pisanju medija u Engleskoj

FA će odbiti žalbu Chelseaja, Begović brani na Etihadu

Edmir Škorić

Engleski mediji tvrde da se Chelsea uzalud žali i da Thibaut Courtois neće imati pravo nastupa protiv Manchester Cityja.

Courtois je u prvom kolu na Stamford Bridgeu u 53. minuti skrivio penal i zaradio direktan crveni karton, pa je naš Asmir Begović morao u igru. Penal nije uspio obraniti, ali se istakao odbranama do kraja utakmice u kojoj nije bilo pobjednika (2:2).

Jose Mourinho je nakon utakmice odbio pričati o Courtisovom potezu, ali se Chelsea žalio Disciplinskoj komisiji Engleskog nogometnog saveza. 

No, Daily Star tvrdi da aktuelni engleski prvak neće dobiti ono što želi i da će FA ostati istrajan u svojoj odluci, što znači da će Begović morati na gol sljedećeg vikenda u derbiju protiv Manchester Cityja na Etihadu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uz dužno poštovanje 23-godišnjem Belgijancu, naša velika želja je da protiv bivšeg kluba Edina Džeke brani Begović, koji sigurno ima kvaliteta i koji bi mogao, ako odradi dobar posao, izgura Courtoisa sa gola. Ostavljao je Jose Mourinho na klupi i Ikera Casillasa, Petra Čecha...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.