Chelsea zakazao finale sa Liverpoolom
FOTO: EPA

FA Cup

Chelsea zakazao finale sa Liverpoolom

H. Zilić

U drugom polufinalnom susretu FA Cupa sastali su se Chelsea i Crystal Palace.

Susret dva londonska tima na Wembleyu ponudio je dosta borbe. Bilo je prilika pred oba gola, slavio je Chelsea sa 2:0.

Crytsal Palace je dvije najbolje šanse propustio preko Zahe, a za Chelsea najbolju priliku propustio je Mount.

Slavlje ipak za navijače Chelsea u 65. minuti.

Mitchell je loše izbio loptu iz svog šesnaesterca, ona dolazi do Loftus-Cheeka koji sjajni udarcem trese mrežu Palacea, golman Butland nije imao šansi i to je bilo 1:0 za Plavce.

Igrala se 76. minuta kada se Mount sjajno snašao u šesnaestercu Crystal Palace i u padu šutirao te savladao Butlanda za 2:0 što se ispostavilo kao konačan rezultat ove utakmice.

U finalu FA Cupa 14. maja Chelsea će igrati protiv Liverpoola koji je jučer sa 2:3 savladao Manchester City u prvom polufinalnom susretu.

Sigurno je da nas očekuje fudbalska poslastica u ovosezonskom finalu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svijetu, a to će biti i repriza finala Liga Kupu kada je Liverpool u februaru nakon boljeg izvođenja penala savladao Chelsea.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Zar ne zakazuje to neko iz Fudbalskog Saveza Engleske ?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi