FA nije imao milosti prema Biliću i njegovom asistentu

Novčano kažnjeni

FA nije imao milosti prema Biliću i njegovom asistentu

Endin Čaušević

Trener West Hama, Slaven Bilić, novčano je kažnjen nakon što je prihvatio kaznu od strane FA za ponašanje na meču protiv WBA.

Bilić je isključen na meču protiv WBA zbog nedoličnog ponašanja jer je šutnuo mikrofon koji se nalazio pored terena. Nakon meča hrvatski stručnjak je priznao svoj grešku, ali mu to nije bilo dovoljno da se prođe nekažnjeno.

FA se danas zvanično oglasio i saopštio da je Bilić kažnjen novčano sa 8.000 funti. Ipak, to nije bilo sve jer je FA odlučio kazniti i njegovog pomoćniha Nikolu Jurčevića koji je vodio tim nakon Bilićevog isključenja.

Razlog tome jeste što je Jurčević komentarisao suđenje nakon utakmice i žalio se na sudijske odluke. FA je Bilićevog asistenta kaznio istim iznosom koji će ovaj dvojac morati platiti do kraja ove sedmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham je protiv WBA odigrao 2:2, a naredni meč izabranici Slavena Bilića u Premiershipu igraju tek 25. februara kada će gostovati kod Watforda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi