FA odbio žalbu Chelseaja, Begović na golu protiv Cityja

Žalba nije urodila plodom

FA odbio žalbu Chelseaja, Begović na golu protiv Cityja

Engleski nogometni savez (FA) odbio je žalbu Chelseaja da se golmanu Thibautu Courtoisu poništi crveni karton iz prošlosedmične utakmice sa Swanseajem. 

Razlozi koje je Chelsea naveo u svojoj žalbi ocijenjeni su kao neutemeljeni i trener Jose Mourinho u nedjeljnom derbiju sa Manchester Cityjem primoran je među stative staviti golmana bh. reprezentacije Asmira Begovića. 

Asmir Begović je u službenom debiju za londonski klub pokazao sigurnost i kvalitet u koji Jose Mourinho nikada nije sumnjao, a ukoliko na Etihadu odradi dobar posao, nije isključeno da izgura Thibauta Courtoisa sa gola. Uostalom, ostavljao je Jose Mourinho na klupi i Ikera Casillasa, Petra Čecha...

"Ovdje sam došao da budem dio tima, da dam svoj doprinos u budem uspješan. Želim braniti na što više utakmica i radujem se narednoj utakmici", izjavio je nedavno bh. golman za britanske medije. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti