U Realu su ga sažalijevali i zvali "ružnim pačetom", sada je došao trenutak za naplatu

Velika prilika da se osveti

U Realu su ga sažalijevali i zvali "ružnim pačetom", sada je došao trenutak za naplatu

Admin Čaušević

Mnogo je događaja u kojim igrači ne uspiju u jednom klubu, pa kasnije tokom karijere dočekaju priliku da se osvete. 

Fabio Henrique Tavares (28) je danas među najboljim na svojoj poziciji. Rijetki su oni koji znaju njegovo puno ime i prezime, ali na terenu ga odmah prepoznaju.

Riječ je o Fabinhu, sjajnom defanzivnom veznjaku Redsa koji večeras ima veliku priliku da se osveti Real Madridu u kojem je boravio prije 10 godina.

Brazilac je bio član Kraljeva jednu sezonu, igrao je za Castillu, a za prvi tim je odigrao samo jedan meč uz upisanu asistenciju. Debitovao je kod Josea Mourinha.

Kada je stigao u Real odmah je optužen da ga je tamo doveo menadžer Jorge Mendes i da je sve bila neka vrsta dogovora.

Oglasi

Neki od tadašnjih saigrača su ga ismijavali jer kada je tada kao 19-godišnjak stigao u veliki klub nije bio ni blizu nivoa kao ostali članovi Los Blancosa, kako materijalno tako i igrački.

"Jadnik je došao sa nekim starim kopačkama, zvale su se Copa Mondial, tada više nisu ni postojale", prisjetio se njegov bivši saigrač Tomas Mejias iz vremena dok su igrali u Realu.

"Pokušao sam da ga ugostim tako što je spavao i jeo u mojoj kući da ne bude sam", dodao je Mejias koji sada brani u Australiji.

"Ružno pače" iz Reala je postepeno napredovala i s vremenom se pretvorilo u pravog "labuda" na terenu te je praktično nezamjenljiv u mašrineriji Juergena Kloppa.

Bio je ključni igrač u senzacionalnoj sezoni Monaca koji je 2017. godine uzeo titulu PSG-u. Tada je zabio 12 golova i upisao šest asistencija.

Oglasi

Cheeky Fabinho puts Monaco clear at top

"Brazilu sam igrao i krilnog igrača, ali je Jardim bio taj koji mi je zauvijek promijenio poziciju u Monacu", prisjetio se ovaj fudbaler prije nekoliko godina.

I ne čudi zašto je Klopp za njega prije četiri godine izdvojio čak 60 miliona eura. U međuvremenu je s Redsima osvojio sve što se može osvojiti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Parizu će imati priliku da se osveti Realu i po drugi put osvoji Ligu prvaka. Tamo ga čeka dobro poznato lice, Casemiro, s kojim je dijelio poziciju u Castilli.

Real je tada izabrao Casemira, a riješio se Fabinha koji će sigurno večeras učiniti sve da pokaže kako su Los Blancosi tada napravili veliku grešku.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi