Juventus poslao ponudu za Maura Icardija
Argentinski napadač je ove sezone odigrao ukupno 33 utakmice u dresu Intera. Njegov učinak je 16 golova i pet asistencija (Foto: EPA)

Transfer je sve bliže

Juventus poslao ponudu za Maura Icardija

Midhat Šljivak

Prvak Italije Juventus poslao je ponudu za napadača Intera Maura Icardija.

Kako tvrdi poznati italijanski novinar Tancredi Palmeri, Stara dama je na adresu argentinskog napadača poslala ponudu vrijednu 8.5 miliona eura po sezoni, ali je na ovu cifru dodala i veoma bogate bonuse.

Argentinski napadač se već mjesecima povezuje sa odlaskom iz Intera. Na kraju će se to prema svemu sudeći i desiti, a za sada je 26-godišnji fudbaler najbliži potpisu za velikog rivala.

Juve je već poslao ponudu na Icardijevu adresu. Ona iznosi 8.5 miliona eura po sezonu, plus tri miliona eura bonusa i dodatne bonuse u zavisnosti od broja pogodaka i nastupima ekipe u narednoj sezoni.

Inter nije bio voljan pustiti Argentinca u Juventus. Međutim, kako je Mauro odbio već ponude Atletica, PSG-a i Napolija, u igri je ostao još samo torinski velikan i vjerovatno ćemo sjajnog napadača gledati u dresu Bianconera.

Sada je na potezu Inter. Navodno, rukovodstvo Nerazzurra je spremno da pusti Icardija u redove velikog rivala, a pored novca sa Meazze će vjerovatno tražiti mladog napadača Moisea Keana.

Inter bi u tom slučaju pored Keana tražio i dodatnih 75 miliona eura. Međutim, Juve nema namjeru da tek tako prepusti Keana i očigledno će u timu iz Milana morati da dodatno spuste cijenu za Icardija, ako žele Keana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije se također spominjala mogućnost razmjene fudbalera između dva kluba. Inter je tražio Paula Dybalu, ali je ova ponuda glatko odbijena u redovima prvaka Italije.

Međutim, nakon svega je jasno da bi Icardi na kraju ipak mogao završiti u Juventusu. Tako će se okončati njegov šestogodišnji boravak na Meazzi, kojeg nakon svih skandala vjerovatno neće biti pamtiti po dobrom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti