Rusi se obratili Capellu, legendarni trener ih odgovorom ostavio bez teksta

I Italijan im uveo sankcije

Rusi se obratili Capellu, legendarni trener ih odgovorom ostavio bez teksta

E. Škorić

Legendarni italijanski trener Fabio Capello (75) bio je jedan od prisutnih u Dohi tokom žrijeba grupa za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Capello je bio selektor Rusije između 2012. i 2015. godine i ruski novinari su mu se obratili u Dohi kako bi zatražili njegov komentar na završeni žrijeb, ali su bili zatečeni odgovorom legende.

"Ne razgovaram s ruskim novinarima", poručio im je Capello.

Capellova reakcija potaknuta je ruskom agresijom na Ukrajinu i u skladu je sa stavovima cijele Evrope i većine država u svijetu koje su protiv ovog rata.

U februaru 2012. Fabio Capello dao je ostavku na mjesto selektora engleske reprezentacije, a u julu 2012. potpisao je ugovor s Rusijom.

Tri godine kasnije, Ruska nogometna federacija ga je otpustila, nakon čega je za selektora imenovala Leonida Slutskog. Capello je Rusiju vodio u 33 utakmice i imao je prosjek od 1,88 osvojenih bodova po utakmici.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sjajni trener je osvajao Ligu prvaka s Milanom, a pet puta je bio prvak Italije, od čega su četiri titule s Milanom i jedna s Romom. Osvajao je i dva naslova prvaka Španije s Realom, a ima i Superkup Evrope s Milanom.

Posljednji trenerski angažman imao je još 2018. godine u Kini kada je vodio ekipu Jiangsu FC.

Top Komentari

King_Kenny
...hahahaha kako im se Don Fabio pokenja u zvalje,svaka cast.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije