Preminuo Silvio Berlusconi
FOTO: EPA

U 86. godini

Preminuo Silvio Berlusconi · Udarna vijest

Haris Zilić

Tužna vijest u svijetu sporta. Preminuo je Silvio Berlusconi potvrdili su brojni italijanski mediji.

Berlusconi je preminuo u 86. godini života nakon što se posljednjih mjeseci borio sa zdravstvenim problemima.

Berlusconi je primljen je 5. aprila na intenzivnu njegu u bolnicu San Raffaele u Milanu i njegovo stanje se pratilo iz dana u dan.

Bivši šef Milana stigao je u bolnicu sa veoma brzim i kratkim disanjem i odmah je urađeno CT skeniranje.

Oglasi

Nakon pretraga i hospitlazcije stanje se malo popravilo da bi se krajem mjeseca maja ponovo pogoršalo.

Berlusconijevo stanje posljednjih sedam dana bilo je izuzetno teško i preminuo je u ponedjeljak u jutarnjim satima prenose italijanski mediji.

Iako je imao zdravstvenih problema, maksimalno se posvetio fudbalu posljednjih godina.

Bio je na čelu Monze od koje je napravio ozbiljan tim. Uveo ih je u Seriju A, a već u prvoj sezoni su završili u zlatnoj sredini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lik i djelo Silvia Berlusconija ostat će upamćeno u svijetu sporta, posebno fudbala. Bio je i na čelu Milana, a mnogi ga smatraju za jednog od najsposobnijih ljudi na vodećim funkcijama u svijetu fudbala.

Detalje o smrti, ali i o posljednjem ispraćaju Berlusconija, italijanski mediji će objavljivati u toku dana.

Top Komentari

Joe17
RIP LEGENDO, on i Florentino Perez su promijenili sve, a ostali pic... dim!!
3 5
staimaba
Tuzna vijest??? Danas je dan SLAVE zato sto je taj ne-covjek koji je godinama je**o svoj narod, krao u svoj dzep gdje je mogao i radio zajedno sa mafijom konacno nestao sa ovog svijeta!! Pljujem na tu smrdljivu fasistu koja je cijeli svoj zivot radila protiv demokratije i protiv obicnog naroda u svojoj drzavi tako i u cijeloj Evropi!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi