Bolnica izdala saopštenje u vezi zdravstvenog stanja Silvija Berlusconija
FOTO: EPA

Početkom aprila primljen na intezivnu njegu

Bolnica izdala saopštenje u vezi zdravstvenog stanja Silvija Berlusconija

H. Zilić

Prvi čovjek Monze, Silvio Berlusconi primljen je 5. aprila na intenzivnu njegu u bolnicu San Raffaele u Milanu i njegovo stanje se prati iz dana u dan.

Berlusconi je u bolnicu primljen zbog kardiovaskularnih problema.

Bivši šef Milana stigao je u bolnicu sa veoma brzim i kratkim disanjem i odmah je urađeno CT skeniranje.

Dvije sedmice nakon prijema Berlusconija oglasila se i bolnica San Raaffaele.

"U ovom trenutku kliničko stanje i odgovor na tretmane omogućili su prebacivanje predsjednika Silvija Berlusconija na uobičajeno bolničko odjeljenje. Tretmani i praćenje funkcionalnih parametara se nastavljaju", stoi u saopštenj ubolnice gdje dodaju kako će Berlusconi još neko vrijeme provesti pod strogim nadzorom doktora.

Berlusconi je prethodno bio podvrgnut operaciji na otvorenom srcu 2016. godine i to zbog zamjene aortnog zalistka, a od toga se jako dobro oporavio.

Oglasi

Iako je imao zdravstvenih problema, maksimalno se posvetio fudbalu posljednjih godina.

Od Monze je napravio ozbiljan tim. Uveo ih je u Seriju A, a već u prvoj sezoni su u zlatnoj sredini.

Ne krije želju da Monzu odvede i u evropska takmičenja, ali sada je zdravlje na prvom mjestu i toga su svjesni svi u klubu, kao i njegovi pomoćnici koji će određen period preuzeti vođenje kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nedavno se Berlusconi zahvaljivao svima na podršci koju mu pružaju.

"Hvala svima koju si ovih posljednjih dana željeli da mi posvete misao o bliskosti i naklonosti", napisao je između ostalo Berlusconi krajem marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi