Igrao je tek 257 minuta ove sezone, a od januara ga gledamo u dresu Liverpoola
Jurgen Klopp želi Fabija Carvalha nazad u Liverpoolu.

Klopp ga želi

Igrao je tek 257 minuta ove sezone, a od januara ga gledamo u dresu Liverpoola

Eldar Ganibegović

Teško je zamisliti da klub kao što je Liverpool može htjeti igrača koji za gotovo cijelu polusezonu odigra 257 minuta, no sada se i to desilo.

U zimskom prijelaznom roku moglo bi biti određenih promjena i kod Liverpoola. Danas dolaze neke zanimljive informacije s Otoka.

Naime, Fabio Carvalho, koji je 2022. godine u Liverpool stigao iz Fulhama, ovu polusezonu igra kao posuđen igrač u RB Leipzigu.

Prošle je sezone ovaj Portugalac 21 put nastupio za Liverpool, no skupio je tek nešto više od 600 minuta i ove je sezone poslan na posudbu.

Iako je u Leipzigu 21-godišnjak upisao tek 257 minuta, Liverpool će nastojati da ga na Anfield vrati već u januaru mjesecu, odnosno u zimskom prijelaznom roku.

Kako je objavio Fabrizio Romano, Liverpool će pokušati da skrati posudbu i da ga vrati u svoje redove već na zimu.

Oglasi

Propao plan Liverpoola

Plan Redsa je bio da pošalju fudbalera u klub gdje će igrati konstantno i razvijati se, no priliku za takvo nešto ne dobija u njemačkom timu i žele da ga vrate u svoje redove.

Inače, Fabio Carvalho, iako je rođen u Portugalu, djetinjstvo je proveo u Engleskoj i dijete je Fulhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od U-15 do U-18 kategorije igrao je za selekcije Engleske, a u U-21 kategoriji odlučio se za Portugal.

Igrao je četiri puta u dresu U-21 selekcije Portugala i postigao dva gola, no trenutno je još uvijek daleko i od poziva u A tim. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi