Pogađao imena bivših fudbalera kao "iz topa", pa nastao muk kada je ugledao fotografiju Srbina

Imao kratku epizodu u Liverpoolu

Pogađao imena bivših fudbalera kao "iz topa", pa nastao muk kada je ugledao fotografiju Srbina

Endin Čaušević

Na društvenim mrežama se u posljednjih nekoliko godina pojavilo dosta emisija i podcasta posvećenih fudbalu. Jedna od njih je i JD Football u kojoj pogađaju imena fudbalera sa fotografije, a u prethodnom izdanju najveći problem zadao je Milan Jovanović.

JD Football je emisija i ujedno kanal na TikToku koji se bavi fudbalom, te snimaju redovno emisije u kojima pogađaju koji fudbaleri se nalaze na fotografijama, a riječ je o nekim zaboravljenim fudbalskim imenima.

Pretežno se radi o klubovima iz Engleske s obzirom da su i momci koji su kreirali ovu emisiju upravo iz te zemlje.

Jedan od njih je u prethodnom izdanju dobio da pogađa pojedine fudbalere koji su svojevremeno igrali za Liverpool, a mnogi su ih već i zaboravili.

Na početku nije bilo problema, te je bez veće muke pogodio Luisa Alberta, Martina Kellyja, Stevena Caulkera i Victora Mosesa, no onda se na ekranu pojavila fotografija nekadašnjeg fudbalera iz Srbije.

Oglasi

Riječ je o Milanu Jovanoviću koji je svojevremeno nosio dres Liverpoola, ali ga se u ovoj emisiji nisu mogli sjetiti.

Moglo se vidjeti koliko ih je Jovanovićeva fotografija zbunila, te su pokušavali imena poput Donovan i Jonathan, ali nisu pogodilo.

Čak je dobio i pomoć kako bi lakše pogodio jer su otkrili da je prvo ime Milan, no ni to nije pomoglo gostu emisije da pogodi da je riječ o Jovanoviću.

@jdfootball

We challenged @Jamesredmond_97 to name some former @Liverpool FC players, check it out and let us know the missing players 👀 #liverpoolfc #lfc #jamesredmondtv #jamesredmond #fyp #foryoupage #football #footballtiktok #ynwa #anfield #premierleague #championsleague

♬ original sound - JD Football

Tada je za njega sve krenulo nizbrdo jer se nije sjetio ni Christiana Poulsena i Andree Dossene koji su bili odmah iza Jovanovića.

Milan Jovanović za Liverpool igrao samo jednu sezonu

Što se tiče Jovanovića on je u Liverpoolu proveo svega godinu dana. Na Anfield je došao na ljeto 2010. godine nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Stigao je iz Standard Liegea kao slobodan igrač, no samo godinu dana kasnije otišao je u Anderlecht. Jovanović je karijeru završio u Anderlechtu 2013. godine iako je imao tek 32 godine, ali tada su povrede već učinile svoje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Liverpool je nekadašnji reprezentativac Srbije odigrao ukupno 18 utakmica, zabio je dva gola i upisao dvije asistencije. U dresu Orlova odigrao je 44 meča i postigao 11 golova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti