Nekada slavni fudbaler postao ribar, nije ni slutio šta će ga zadesiti godinu kasnije

Paradoksalna situacija

Nekada slavni fudbaler postao ribar, nije ni slutio šta će ga zadesiti godinu kasnije

Admin Čaušević

Odlazak u penziju nekad ne mora značiti i izbjegavanje kazne. 

Prije godinu nekako potpuno iznenađujuće svojevremeno jedan od boljih lijevih bekova svijeta je odlučio da se penzioniše.

Danas ovaj 34-godišnjak nije mogao ni zamisliti kakvo ''plava koverta'' će mu stići na kućnu adresu i to 12 mjeseci poslije oproštaja od fudbala.

Naime, bivši lijevi bek Real Madrida, Benfice i Monaca, Fabio Ceontrao je suspendovan od strane FS Portugala godinu nakon penzionisanja.

Ceontrao je kažnjen sa 850 eura jer je kako se navodi u objašnjenu nanio povrede i vrijeđao službena lica. To se desilo na utakmici Rio Avea i Boaviste u aprilu 2011. godine.

Dakle, od nemilog događaja do suspenzije je prošlo 486 dana. Iz FS Portugala su naveli da činjenica da to što se igrač prestao baviti fudbalom ne znači i izbjegavanje suspenzije zbog čega je kažnjen novčano.

Oglasi

Postao ribar

Coentrao je pet godina bio član Real Madrida uz osvojenih devet trofeja uključujući dvije Lige prvaka 2014. i 2017. godine.

Nakon odlaska u penziju ispunio je svoj san i postao je ribar: "To je posao kao i svaki drugi i ne samo to, more je prelijepo i potrebno nam je."

I dok mnogi fudbaleri od novca kupuju automobile Contreao je kupovao brodove pa sada posjetuju pravu flotu, a ribarstvom se odlučio baviti radi svog oca.

Fabio Coentrao, Florentino Perez

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Real ga je 2011. godine platio Benfici 30 miliona eura, a još je igrao za Monaco, Real Zaragozu, Sporting te Rio Ave gdje je i završio karijeru.

"Znao sam da ću jednog dana prestati s fudbalom. Moja sreća je ovaj brod i ovo je život kakvog želim", kazao je Coentrao prije nekog vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi