Aplauzi, ovacije i suze: Posljednji fudbalski romantik jedva smogao snage da izađe s terena

Odigrao posljednji meč na tom stadionu u karijeri

Aplauzi, ovacije i suze: Posljednji fudbalski romantik jedva smogao snage da izađe s terena

Endin Čaušević

Sampdoria se prije nekoliko kola i zvanično oprostila od Serije A nakon što su izgubili sve šanse da ostanu u društvu najboljih italijanskog fudbala. Međutim, i sinoć protiv Sassuola za navijače ovog kluba bila je teška noć jer se od aktivnog fudbala oprašta Fabio Quagliarella koji je odigrao posljednji meč na stadionu Luigi Ferraris.

Sampdoria je u okviru 37. kola italijanske Serije A na svom terenu dočekala Sassuolo, a na kraju ovaj meč završen je rezultatom 2:2.

Klub kojeg s klupe vodi Dejan Stanković još prije nekoliko kola ostao je bez teoretskih šansi da osigura opstanak u Seriji A zbog čega sinoćnja utakmica protiv Sassuola i nije bila od nekog rezultatskog značaja.

Jasno je da je ispadanje iz Serije A teško palo navijačima Sampdorije, a i pored toga što rezultat nije bio u prvom planu i sinoćnja utakmica emotivno bila je izuzetno teška za svakog navijača ovog kluba.

Naime, posljednju utakmicu u dresu Sampdorije na stadionu Luigi Ferraris odigrao je sinoć legendarni Fabio Quagliarella koji je odlučio na kraju ove sezone da završi svoju igračku karijeru.

Quagliarella je prethodnih godina bio zaštitni znak Sampdorije i ponajbolji igrač ovog kluba, ali shvatio je da je došlo vrijeme da okači kopačke o klin i da više jednostavno njegovo tijelo ne može nastaviti u istom tempu.

Oglasi

Legendarni napadač ima već 40 godina u po isteku ugovora će i zvanično staviti tačku na svoju igračku karijeru.

Quagliarella je igrao sinoć od prve minute, a cijeli stadion ustao je na noge da ga isprati velikim aplauzom i ovacijama kada je u 88. minuti izlazio s terena po posljednji put na stadionu Sampdorije.

Ovaj 40-godišnjak nije mogao sakriti svoje suze dok je izlazio s terena, a emotivni su bili i navijači domaćeg tima. Kada je počeo plakati saigrači su ga zagrlili i pružili podršku jer je bilo jasno koliko je teško Quagliarelli jer je čini se tek u tom trenutku postao svjestan da na ovom stadionu više nikada neće igrati.

Quagliarella će imati u zadnjem kolu najsavršeniji mogući oproštaj. Naime, Sampdoria gostuje u 38. kolu Napoliju u kojem je ovaj 40-godišnjak svojevremeno igrao i nakon cijele drame koju je prošao s navijačima tog kluba sigurno je da će mu oni prirediti nezaboravan spektakl.

Oglasi

Podsjećamo, on je na ljeto 2010. godine otišao u Juventus što je za Napolitance bila nevjerovatna izdaja. Godinama su ga vrijeđali i zviždali mu, a tek kasnije su shvatili da je to uradio jer je njegov i život njegove porodice bio ugrožen.

Tada ga je jedan čovjek proganjao, prijetio i ucjenjivao i zbog toga je morao da ode iz Napulja. Kada je prije nekoliko godina u suzama otkrio kakav pakao je prošao navijači Napolija sve su mu oprostili i ponovo ga prihvatili na sjajan način zbog čega nema sumnje da će idućeg vikenda imati najbolji mogući oproštaj od fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Sampdoriju stigao je na ljeto 2016. godine iz Torina, a pored toga još je igrao za Florentiju, Chieti, Udinese, Ascoli, Napoli i Juventus.

Za Sampdoriju je odigrao 292 utakmice, zabio je 106 golova i upisao 27 asistencija. Sigurno da je Fabio Quagliarella jedan od najboljih igrača svih vremena koji su nosili dres ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi