Fabregas sasvim iskren: Mrzio sam Johna Terryja
Foto: EPA

Dok je igrao za Arsenal

Fabregas sasvim iskren: Mrzio sam Johna Terryja

Midhat Šljivak

Legendarni defanzivac Chelseaja John Terry napustio je ovog ljeta londonski klub nakon skoro dvije decenije.

Kapiten Plavaca je godinama bio nezamjenjiv u ekipi, ali su godine učinile svoje, pa 36-godišnji Terry nije dobio novi ugovor.

Tokom karijere ovog su fudbalera pratili mnogi skandali, a nikada nije bio omiljen među protivničkim navijačima i igračima.

Vezni igrač londonskog tima Cesc Fabregas tvrdi kako je mrzio Terryja i to dok je nosio dres gradskog rivala Arsenala.

"On je igrač s kojim sam često ulazio u sukobe. Mogu slobodno reći da sam ga mrzio dok sam igrao u Arsenalu. Imali smo mnogo duela, ali moram priznati da sam ga poštovao", rekao je Fabregas, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prošla sezona je za njega bila jako teška iz mnogih razloga. Ipak, pokazao je da je veliki čovjek i veliki igrač. Uvijek će biti veliki kapiten i ovaj tim mu treba odati veliko priznanje", istakao je Cesc.

Terry je dres Chelseaja nosio 717 puta, a od ove sezone će nastupati za Aston Villu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi