Ako Chelsea bude prvak Evrope, medalju će dobiti i igrač koji igra daleko od Londona!

Pravila su pravila

Ako Chelsea bude prvak Evrope, medalju će dobiti i igrač koji igra daleko od Londona!

A. Čaušević

Chelsea se nakon devet godina vratio u finale Lige prvaka gdje ih u sveengelskom obračunu čeka duela s Manchester Cityjem. 

Za Plavce će svim srcem navijati i Fikayo Tomori koji je zimus napustio londonski tim i otišao na šestomjesečnu posudbu u Milan.

Iako igra daleko od Londona i ove sezone nema niti jedan nastup u Ligi prvaka, 23-godišnji defanzivac bi mogao dobiti medalju ukoliko Chelsea slavi u finalu.

Naime, tokom grupne faze Tomori je bio u zapisniku na svih šest mečeva, međutim tadašnji trener Frank Lampard mu nije dao priliku za igru u niti jednom od susreta protiv Krasnodara, Rennesa i Seville.

Otkako je Tomori stigao u Seriju A igra redovno u Rossonerima. Do sada je skupio 13 nastupa u Seriji A te četiri meča u Europa ligi, a kako stvari stoje na kraju sezone će se vratiti u Chelsea.

Posljednji ovakav slučaj zabilježen je 2016. godine. Tada je medalju dobio Denis Cheryshev koji je na zimu otišao iz Real Madrida na posudbu u Valenciju.

Kraljevi su tada dobili Atletico Madrid u finalu poslije boljeg izvođenja penala, a Cheryshev je tokom sezone skupio 38 minuta u tri nastupa u grupnoj fazi protiv Malmea i PSG-a.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, ruski veznjak je svojevremeno u crno zavio Kraljevski klub, ali ne svojom krivicom. Dobro je poznata priča iz sezone 2015/2016 kada je Cheryshev zaigrao za Real u Kupu Kralja, a da prethodno nije odradio suspenziju.

Bilo je to u meču protiv Cadiza, zabio je je ovaj fudbaler i jedan gol, ali je poslije ustanovljeno da je nosio suspenziju iz prošle sezone te je Real Madrid izbačen iz takmičenja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vela82
Bit ce krvavo na etihadu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi