Prije sedam godina bio bez kluba, tražio posao i htio odustati od fudbala, a sada došao do finala LP

Nikada ne treba odustajati

Prije sedam godina bio bez kluba, tražio posao i htio odustati od fudbala, a sada došao do finala LP

Endin Čaušević

Fudbaleri Chelseaja sinoć su se plasirali u finale Lige prvaka nakon što su u dvomeču polufinala bili bolji od Real Madrida.

Plavci su sinoć na Stamford Bridgeu u revanšu slavili sa 2:0 protiv kraljevskog kluba i s ukupnih 3:1 uspjeli su da se plasiraju dalje.

Jedan od boljih na terenu sinoć je bio golman domaćeg tima Edouard Mendy koji je imao nekoliko vrhunskih odbrana u prvom poluvremenu kod rezultata 1:0 za njegovu ekipu.

Mendy je uspio da sačuva svoju mrežu u ovoj utakmici i dođe do rekorda. Naime, Mendy je ove sezone na čak 11 utakmica Lige prvaka uspio da sačuva svoju mrežu što je rekord za nekog golmana koji brani za engleski klub.

Ovaj 29-godišnjak je u Chelsea stigao pred početak ove sezone iz Rennesa za 24 miliona eura i pokazao se kao pravo pojačanje.

Međutim, Mendyjeva karijera nije bila tako bajna prije nekoliko godina kada je čak razmišljao da se oprosti od fudbala i posveti nekoj drugoj karijeri, ali na svu sreću to nije uradio.

Oglasi

Mendy je prije sedam godina napustio francuskog niželigaša AS Cherbourg i bio je godinu dana bez kluba. Tada je bio bez posla i pokušavao je da se zaposli u tržnim centrima, ali mu nije išlo kako treba i čak je htio da odustane od fudbala.

Ipak, na svu sreću uspio je da dobije pravu priliku kako bi pokazao o kakvom golmanu se radi. Mendy je na ljeto 2015. godine potpisao za Marseille i bio je član rezervnog tima.

Godinu dana kasnije prešao je u Reims gdje je bio tri sezone, a nakon toga Rennes ga je kupio za skoro osam miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Potpuni preokret doživio je nakon samo jedne sezone u Rennesu jer ga je kupio Chelsea. Prije sedam godina bio je na korak da odustane od fudbala, a sinoć je sa svojim klubom izborio plasman u Ligu prvaka.

Još jedan od odličnih pokazatelja da u životu nikada ne treba odustajati od svojih snova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hele
Respect
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti