Mount provocirao Kroosa nakon meča, a Modrić mu pokazao kakav je gospodin

Tako se to radi

Mount provocirao Kroosa nakon meča, a Modrić mu pokazao kakav je gospodin

E. Čaušević

Chelsea je sinoć u revanšu polufinala Lige prvaka na svom terenu pobijedio Real Madrid sa 2:0.

Plavci su odigrali odličnu utakmicu i na kraju su zasluženo došli do pobjede i plasmana u finale ovog takmičenja.

Chelsea će u finalu igrati protiv Manchester Cityja koji je u polufinalu bio bolji od PSG-a. Poznato je da se finale Lige prvaka igra 29. maja na Ataturk stadionu u Istanbulu.

Pred početak sezone malo ko je mogao očekivati da ćemo gledati okršaj engleskih klubova u finalu, ali Chelsea i Manchester City su zaista bili odlični u nokaut fazi.

Sinoć su Plavci sve oduševili igrom u drugom poluvremenu gdje su u potpunosti nadigrali Kraljeve. Jedan od boljih na terenu bio je Mason Mount koji je u finišu meča zabito pogodak za konačnih 2:0.

Nakon utakmice Mount je bio u centru pažnje jer je prozvao Tonija Kroosa zbog izjave koju je Nijemac dao pred meč. Kroosa su pitali pred utakmicu da li se pribojava nekog igrača Chelseaja, a on je dao zanimljiv odgovor.

Oglasi

"Igrač Chelseaja protiv kojeg je najteže igrati? Niti jedan igrač mi nikada nije 'ukrao san' pred utakmicu u ovih 15 godina. Igraju odlično kao tim, ali vam ne mogu dati neko ime na to pitanje", rekao je Kroos.

Mount je nakon utakmice jedva dočekao da odgovori njemačkom veznjaku nakon što su ih izbacili iz Lige prvaka.

"Vidio sam kako jedan njihov igrač govori da nije 'gubio san' zbog nekog igrača u karijeri. Možda sada neće spavati zbog naše cijele ekipe", kroz osmijeh je rekao igrač Plavaca.

Međutim, mnoge je nakon meča oduševio Luka Modrić koji je pokazao da je veliki profesionalac. Modrić je nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka prišao upravo Mountu i poželio mu sreću u finalu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mason Maount. Sretno u finalu", rekao je Modrić, a zatim i zagrlio igrača Chelseaja koji je čini se bio iznenađen zbog tog poteza.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
evo sav sam se nakostresio po jajima
5 1
E.Car
Englez. Češće huligan nego gospodin!!!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi