Falcao drži Atletico čvrsto na drugoj poziciji

Iz penala presudio Espanyolu

Falcao drži Atletico čvrsto na drugoj poziciji

Edmir Škorić

Nogometaši Atletico Madrida i dalje čvrsto druže drugu poziciju u španskoj Primeri. Oni su večeras na Vicente Calderonu s minimalnih 1:0 savladali Espanyol.

Atletico je već duže vrijeme prvi pratitelj Barcelone, koja je trenutno 12 bodova ispred crveno-bijelih Madrida. 

 

U pobjedi nad Espanyolom presudio je jedanaesterac kojeg je najprije izborio, a zatim sam i realizirao Radamel Falcao u 38. minuti. Malo je domaćinu planove poremetio drugi žuti veznjaku Gabiju desetak sekundi prije nego li će sudac odsvirati kraj prvog dijela.

 

U nastavku je Atletico imao nekoliko čistih prilika za pogodak, a uglavnom ih Falcao nije znao realizirati, posebno u 88. minuti kada je izašao sam na gostujućeg olmana Casillu. Htio je lob udarcem loptu poslati u mrežu, ali se Casilla nije dao iznenaditi.

 

Imao je i Espanyol svojih perioda utakmice, ali njihovi napadi nisu imali učinka. 

 

Primera, 25. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico Madrid - Espanyol 1:0 (Falcao 38 - penal)

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije