Održan sastanak kojeg Pjanić čeka danima: Jasan zahtjev i dvije konkretne ponude na stolu

Šta će biti s bh. reprezentativcem?

Održan sastanak kojeg Pjanić čeka danima: Jasan zahtjev i dvije konkretne ponude na stolu

Admin Čaušević

Mediji bliski Barceloni svakodnevno donose nove vijesti o budućnosti Miralema Pjanića.

Nakon nekoliko slobodnih dana poslije američke turneje Pjanić se u srijedu vratio u Barcelonu gdje su ga na aerodromu ''opkolili'' novinari.

"Sedmu silu" je zanimalo samo jedno - hoće li ostati u Barceloni. Popularni Mire je birao riječi i samo je kratko poručio da je sretan u katalonskom klubu.

Srijeda je iz drugog razloga bila važan dan za 32-godišnjaka. Naime, njegov menadžer Fali Ramadani je konačno održao sastanaka sa Barcinim direktorom Mateuom Alemanyjem.

Katalonski Sport piše da prema trenutnoj sitauciji Pjanić ostaje u Barceloni jer je Xavi zadovoljan bh. reprezentativcem i smatra da može biti vrlo koristan.

Ipak, za ostanak pred Pjanićem je jasan zahtjev. Morat će dodatno smanjiti platu nakon što je to uradio već ranije prošle sezone.

Oglasi

Kako se navodi bit će neophodno da Pjanić svoju platu prilagodi novom sistemu ukoliko želi da u novoj sezoni nosi dres Barcelone.

Ramadani je također saopštio da Mire ima dovoljno ponuda na stolu i za odlazak u neki novi klub sve dok postoji smanjenje plate.

Ukoliko Pjanić ne pristane na novu kategorizaciju plata onda će mu biti potrebno pronaći izlaz što prije, piše Sport.

Bez obzira što se i nije naigrao u posljednje dvije sezone i dalje je jako cijenjen u Italiji gdje bi ga rado angažovali Napoli i Juventus.

Ranije cifre

Bh. fudbaler ima bruto platu od gotovo 16 miliona eura (15 620.000). Kada se oduzme porez ta plata na godišnjem nivou je oko osam miliona eura neto. Pristankom na smanjenje Pjanić bi na godišnjem nivou zarađivao nešto manje od pet miliona eura neto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Interesantno je svakako da je Pjanić prošle sezone odlučio također smanjiti platu i to za popriličan iznos. Mundo Deportivo navodi kako se bh. fudbaler odrekao nevjerovatnih 60 procenata odnosno 9.4 miliona eura bruto.

Tako je bh. veznjak u protekloj sezoni od kluba dobio 4.7 miliona eura neto plate, ali po određenim informacijama iz Turske njemu je i Bešiktaš platio dva miliona eura za dolazak na posudbu, pa je "gubitak" u Barceloni nadoknadio.

Top Komentari

BaboBih
Budala je sto sebi smanjuje kontrakt, i to sve da bi neki pisljivi Raphina i Lewa i slicni mogli fino zarađivati. Treba uraditi ko De Jong, dobio je kontrakt i nisi duzan da smanjis pola plate zato sto klub hoce neke zvijezde da kupuje
6 0
hamdi kurtes
Čuj popularni Mire,u Španiji ???
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi