Fanimo u pregovorima, Sarajevo odredilo visinu obeštećenja?

Nije se pokazao na Koševu

Fanimo u pregovorima, Sarajevo odredilo visinu obeštećenja?

S. Mlaćo
Matthias Fanimo nije opravdao očekivanja u FK Sarajevo.

Fanimo je na početku pružao sjajne partije, no brzo 'nestao'.

Spominjao se i transfer, no do toga nije došlo, pa je očigledno nezadovoljni Fanimo okrenuo 'ploču'.

Bio je i često povrijeđen, vjerovatno i uvrijeđen, da bi navijače Sarajeva razočarao kada je poslije domaćeg meča sa Rudarom iz Prijedora tadašnji šef struke Goran Sablić kazao da je Fanimo odbio da nastupi kada je vidio da nije u početnom sastavu.

Tačnije, Fanimo je kada je saznao sastav 'postao' virozan. Pokazao je tada brzonogi nogometaš veliko nepoštovanje prema klubu, te vjerovatno tada sebi zatvorio vrata kluba.

Fanimo se nije pojavio na prozivci, a nigeriasocccer.com navodi da je na meti nekoliko klubova.

Navodno, Fanima želi švedski Helsinborg, te turski prvoligaš Umraniyespor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navodi se da Fanimo ima ugovor još pola godine sa FK Sarajevo te da bordo klub za obeštećenje traži 100.000 eura.

Ovaj portal piše da postoji mogućnost da se nekadašnji član West Hama vrati u Englesku, a navodno su njegovi zastupnici razgovarali sa klubovima kao što su Coventry, Salford i Swindon, što je ipak teško povjerovati, s obzirom na statistiku ovog 27-godišnjaka u posljednje vrijeme.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Metuzalem
Očekivali silne pare, a na kraju ode za 100k eura...
4 7
Shaba
Stakleni majstor. Zna igrat definitivno, al frajer se povrijedi i kad pes-a igra. Radna navika, profesionalnost 0. Da hoce sta bilo uzet za njeg, istice mu ugovor, nece da igra, rusi atmosferu, nikakve koristi. On ako se vrati u englesku nece igrat ni mjesec ,zavrsice karijeru. Tamo se igra muski, a on je prava princeza.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi