Fantastična Malatya obrukala Trabzonspor
(Foto: EPA) Nakon tri vezana remija u prvenstvu, Trabzon se danas propisno obrukao i doživio debakl

Turska Super liga, 12. kolo

Fantastična Malatya obrukala Trabzonspor

Otvaranje 12. kola turske Super lige donijelo je novu pobjedu sjajnog Yeni Malatyaspora. Malatyaspor je na svom terenu sa čak 5:0 savladao Trabzonspor.

Na prvi gol se čekalo do 36. minute kada je Guilherme pogodio za 1:0, da bi samo dvije minute kasnije srbijanski internacionalac Aleksić povisio na 2:0.

Vodstvom 2:0 se otišlo na odmor, a tek što je počelo drugo poluvrijeme domaći stižu do novog gola. Igrala se 48. minuta susreta kada je ponovo pogodio Aleksić za vodstvo svoje ekipe od 3:0.

Tri minute kasnije već je bilo 4:0 pošto je mrežu gola Trabzonspora zatresao Boutaib. Konačnih 5:0 postavio je Guilherme svojim drugim golom na utakmici u 64. minuti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Malatya je ovom pobjedom, barem nakratko, skočila na drugo mjesto na tabeli sa 21 bodom, dok je Trabzon deveti sa 16 bodova na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi