"Hakim će igrati na Svjetskom prvenstvu, a o velikim odlukama u narednim danima"

Faouzi Lekjaa je sasvim jasan

"Hakim će igrati na Svjetskom prvenstvu, a o velikim odlukama u narednim danima"

Midhat Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Maroka Faouzi Lekjaa još je jednom potvrdio kako će Hakim Ziyech igrati za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu.

Umišljena zvijezda Chelseaja odbila je razgovarati s Vahidom Halilhodžićem koji ga želio vratiti u nacionalni tim, nakon što su imali nesporazum zbog kojeg je Ziyech izbačen iz reprezentacije.

"Neću igrati barem mi došao na vrata da me moli", poručio je Ziyech nedavno.

Javnost u Maroku je na njegovoj strani. Današnje informacije kažu da će u naredne dvije sedmice Lekjaa donijeti odluku o novom selektoru i da Halilhodžić odlazi s klupe.

Predsjednik FS Maroka nije dao konkretan odgovor o sudbini 69-godišnjeg bh. trenera, ali iz njegove izjave se da zaključiti da je Halilhodžić za njega završena priča.

"Hakim će biti u reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu, iako s njim trenutno nismo u kontaktu", istakao je Lekjaa za MFM Radio i nastavio je o bh. treneru:

Oglasi

"Vahid je došao kada je nacionalni tim bio u tranziciji, njegovi rezultati su zadovoljavajući. Trenutno smo 22. na FIFA listi i najbolji smo tim Afrike".

"Govorio sam mu često da ne bi trebao u svakoj utakmici mijenjati formaciju i stil igre. Ali, svi ga dobro znate. Imamo dosta stvari u kojima se ne slažemo", istakao je Lekjaa.

Nije želio reći hoće li bh. trener dobiti otkaz.

"Sastanak u prostorijama saveza bit će održan u narednim danima i odluke će biti donijete. Radit ćemo u interesu nacionalnog tima", poručio je predsjednik FS Maroka.

Samo je Ziyech dovoljno bahat da bojkotuje Halilhodžića: "Profesionalac koji sve kaže u lice"

Marokanska javnost i navijači silno žele odlazak bh. trenera Vahida Halilhodžića s klupe nacionalnog tima.

Iako je odveo Maroko na Svjetsko prvenstvo 69-godišnjem treneru silno žele vidjeti leđa. Međutim, izuzev umišljenog Hakima Ziyecha Halilhodžić ima podršku drugih fudbalera.

To je jasno poručio fudbaler Angersa i reprezentativac ove zemlje Sofiane Boufal.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"S Vahidom Halilhodžićem imamo profesionalni odnos i fokusirani smo samo na fudbal", rekao je Boufal i nastavlja priču.

"Ono što je veoma dobro kod njega je što ti uvijek u lice kaže šta očekuje od tebe. Ja tačno znam šta traži od mene i igrača mog kvaliteta", istakao je ovaj fudbaler.

Top Komentari

celikze
Bice kao Alzir odlazak Vahe slijedi slobodan pad u no name
11 0
Dino_
Najbolja reprezentacija Afrike i 22 mjesto na FIFA rang listi i rezultati zadovoljavajući, a nisu dobri ili vrlo dobri!? Tačno su ovi Arapi pogan žešća.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi