Niko nije ni slutio da će baš Farski Otoci upropastiti dansko savršenstvo
Foto - Screenshot

Danska primila prvi gol u kvalifikacijama

Niko nije ni slutio da će baš Farski Otoci upropastiti dansko savršenstvo

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Farskih Otoka napravila je večeras pravi podvig i prva su selekcija koja je u ovim kvalifikacijama uspjela postići gol Danskoj.

Duel na Parkenu u Copenhagenu donio je pobjedu Dancima od 3:1, koji su tako zadržali perfektan učinak i imaju devet pobjeda iz devet utkmica u grupi F.

Međutim, pobjeda je gorka jer večeras su primili svoj prvi gol u kvalifikacijama za Mundijal. Niko nije ni slutio da će se to baš desiti baš protiv Farskih Otoka.

Igrala se 89. minuta. Andreasen je uputio odličan centaršut, a napadač Runavika Klaemint Olsen laganim dodirom glavom šalje loptu iza leđa Kaspera Schmeichela za smanjenje prednosti na 2:1 i veliko razočarenje među danskim igračima i navijačima.

Prethodno je Danska vodila golovima Skova Olsena (18.) i Bruuna Larsena (63.), a tačku na ovaj meč stavio je Maehle u trećoj minuti nadoknade za konačnih 3:1.

Oglasi

Danska je već odavno osigurala učešće na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a priliku da dođe do 10. pobjede imat će u meču protiv Škotske na gostovanju. Farski Otoci sa druge strane u posljednjem kolu kvalifikacija gostuju kod selekcije Izraela.

Treba svakako istaći da je veoma nezadovoljan odbranom svoje reprezentacije u ovom meču bio golman Kasper Schmeichel. Njegova reakcija nakon primljenog gola to dovoljno govori.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Do ovog 89. minuta sve je u odbrani Danske funkcionisalo perfektno. Ipak, jedan trenutak nepažnje pokvario je noć Dancima, a najviše može da žali Schmeichel koji je sasvim sigurno silno želio da ostane nesavladan u kvalifikacijama.

Zbog toga i ne čudi ovakva reakcija sjajnog čuvara mreže. Bio je izuzetno ljut na saigrače koji su po prvi put napravili veliki propust u čak devet odigranih utakmica.

Top Komentari

E.Car
Tako se komaduje ekipom sa gola a naš Šehić ne zna reći ni "moja" barem ga to ja nisam čuo.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi