Srbija uz dosta muke pobijedila Luksemburg, Danska nastavila nevjerovatan niz

Mečevi kvalifikacija za SP

Srbija uz dosta muke pobijedila Luksemburg, Danska nastavila nevjerovatan niz

E. Čaušević

Reprezentacija Srbije večeras je uz dosta muke pobijedila Luksemburg u gostima sa 1:0 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Srbija je imala incijativu od samog početka utakmice, a u 12. minuti dobru šansu imao je Vlahović nakon ubacivanja Mitrovića, ali gola nije bilo.

Luksemburg je u prvom poluvremenu imao nekoliko dobrih akcija i pokušaja preko Sinanija što je pokazalo da žele da se nadigravaju s ekipom Srbije.

Srbija je imala problema da dođe do prave prilike večeras, ali im je pao kamen sa srca u 68. minuti kada su konačno poveli sa 1:0. Ponovo je u centru pažnje bio Vlahović koji je izašao sam ispred golmana domaćih i bez problema je zatresao mrežu.

Do kraja utakmice Srbija je bez problema uspjela da sačuva prednost i imala je nekoliko prilika da ubjedljivije slavi, ali se rezultat nije mijenjao.

Srbija je prvoplasirana u grupi A sa 14 bodova i imaju bod, ali i utakmicu više od Portugala. Luksemburg je treći sa šest bodova i jasno je da će se Srbija i Portugal do samog kraja boriti za prvo mjesto koje direktno vodi na Mundijal.

Oglasi

Nevjerovatnu seriju nastavila je Danska koja je večeras u gostima pobijedila Moldaviju sa 4:0. Danska nakon sedam mečeva ima maksimalan 21 bod i nevjerovatnu gol razliku od 26:0. Golove za Dance večeras su postigli Skov Olsen, Kjaer, Norgaard i Maehle.

Danci su prvi u grupi F sa 21 bodom, a Škotska je druga sa 14 bodova. Izrael i Austrija imaju po deset bodova. Farski Otoci imaju četiri, a Moldavija koja je posljednja ima samo jedan bod.

Ubjedljiva je bila i Engleska koja je u gostima pobijedila Andoru sa 5:0. Golove za Englesku večeras su postigli Chilwell, Saka, Abraham, Ward-Prowse i Grealish. U istoj grupi Poljska je pobijedila San Marino sa 5:0, a Albanija je u gostima pobijedila Mađarsku sa 1:0.

Engleska je prva u grupi sa 19 bodova, a Albanija je druga sa 15. Poljaci su treći sa 14, a Mađarska na četvrtom mjestu ima deset bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Važnu pobjedu upisala je i Švicarska koja je na svom terenu pobijedila Sjevernu Irsku sa 2:0, a golove su postigli Zuber i Fassnacht.

U ovoj grupi prva je Italija sa 14 bodova, dok Švicarci imaju tri boda, ali i meč manje u odnosu na Azzurre. Sjeverna Irska i Bugarska imaju po pet, a Litvanija tri boda.

Top Komentari

Lewa_9
koga boli qurac za rezultatima genocidne smrdije, da to bude naslovna vijest. madjarska - albanija dobra utakmica.
15 3
Don Corleone
Još samo da pobijede Portugal
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi