Faruk Hadžibegić o narednom rivalu: Nisu Brazil, ali...

Crna Gora dočekuje Latviju

Faruk Hadžibegić o narednom rivalu: Nisu Brazil, ali...

Edmir Škorić, foto: EPA

Crna Gora će u prvom oktobarskom meču ugostiti Latviju na stadionu pod Goricom.

Meč Crne Gore i Latvije je prijateljski i on je na programusutra u 18 sati, a nakon toga slijede mečevi Lige nacija protiv Azerbejdžana i Luksemburga - svi kod kuće.

Selektor Crne Gore je Faruk Hadžibegić, koji upozorava na Latviju.

"Ne bih je nazvao prijateljskom utakmicom. Kao prvo - moramo da je odigramo, a svaka utakmica je prilika da se dodatno uigramo i da neko dobije šansu. Dakle, veoma je korisna utakmica. Naš protivnik je za poštovanje i jedino ozbiljnim pristupom, dobrom i zahtjevnom igrom da možemo da pokažemo koliko ga respektujemo. Nije to reprezentacija poput Brazila ili Engleske, ali kao trener koji uvijek želi pobjede, smatram je veoma ozbiljnom. Nadam se i da će je momci tako shvatiti", kazao je Hadžibegić na današnjoj pres konferenciji.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Dobit će priliku i igrači iz domaćeg šampionata.

"Sve vrijeme govorim da reprezentacije nema bez domaće lige, naših trenera i igrača. Malo nepredviđeno ukazala se prilika da sam pored onih koje sam pozvao dodao još određeni broj. Milsim da su momci zalsužili poziv i nadam se da će odgovoriti zahtjevu. Prezadovoljan sam da imam priliku da ih pozovem".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi